Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Στον «αέρα» ο σχεδιασμός του ενεργειακού κέντρου Κρήτης

Στον «αέρα» βρίσκεται ο σχεδιασμός της υλοποίησης του ενεργειακού κέντρου Κρήτης στα όρια των νομών Ηρακλείου - Ρεθύμνου, καθώς οι ιδιοκτήτες γης λένε ότι δεν διαπραγματεύονται πλέον και δεν πωλούν τα κτήματά τους, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα αναξιόπιστο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, κ. Τάκη Αθανασόπουλο.

Βασικοί ιδιοκτήτες γης στην περιοχή Γαλήνων - Κορακιά, όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση των νέων μονάδων της ΔΕΗ και των εγκαταστάσεων υποδοχής φυσικού αερίου από την Αίγυπτο, εμφανίζονται έντονα επικριτικοί κατά του κ. Αθανασόπουλου. Του καταλογίζουν ευθύνες γιατί δεν αντιμετώπισε ποτέ στα σοβαρά τους ιδιοκτήτες γης αλλά και αθέτησε υποσχέσεις που είχε δώσει πριν από καιρό. Σήμερα και αύριο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον κ. Αθανασόπουλο, θα επισκεφθεί την Κρήτη. Στο πρόγραμμά τους συμπεριλαμβάνεται επίσκεψη και στην περιοχή του σχεδιαζόμενου ενεργειακού κέντρου.
«Δεν πουλάμε και δεν θέλουμε κανέναν διάλογο πλέον με τη ΔΕΗ. Ο κ. Αθανασόπουλος έχει ευθύνες που τόσο καιρό πελαγοδρομεί το θέμα και δεν τήρησε καιρό τώρα την υπόσχεσή του», δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας των ιδιοκτητών της Κορακιάς κ. Κώστας Μαρής.
«Μου είχε πει, Κρητικός εσύ, Μανιάτης εγώ, μην ανησυχείς. Θα τα βρούμε. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα και είναι ντροπή να γίνονται σχεδιασμοί και επισκέψεις για ένα τόσο μεγάλο έργο και να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο που είναι οι ιδιοκτήτες της γης», λέει χαρακτηριστικά ο Κώστας Μαρής.
''Μ.Κοκολάκης .Εθνος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου