Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Με διπλές απεργιακές συγκεντρώσεις εορτάστηκε η Πρωτομαγιά στα Χανιά.


Με δυο απεργιακές συγκεντρώσεις και πλήθος εργαζομένων , εορτάστηκε πριν απο λίγο και στα Χανιά η εργατική πρωτομαγιά. ( ΦΩΤΟ .κλικ για μεγέθυνση)
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Νέων καταστημάτων και το διοργάνωσε η γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ. Όπως τονίστηκε :«ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρχαν τέτοιες και τόσες δυνατότητες ολόπλευρης ικανοποίησης όλων των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών των εργαζομένων (σταθερή δουλειά, ικανοποιητικοί μισθοί, συντάξεις, σύγχρονη και φτηνή κατοικία, δωρεάν σύγχρονες αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και παιδείας, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, ελεύθερος χρόνος κ.λπ.)Αντί για αυτό, αυξάνουν οι στρατιές των εξαθλιωμένων, των φτωχών, των ανέργων, των ανασφάλιστων. Το δικαίωμα σε ένα σύγχρονο σύστημα υγείας, παιδείας, στην ανάπαυση, τον πολιτισμό γίνεται αντικείμενο αγοροπωλησίας και για την εργατική και λαϊκή οικογένεια Γολγοθάς. Οι εργαζόμενοι παράγουν όλο και περισσότερα, όλο και περισσότερο πλούτο και η ζωή τους χειροτερεύει, απολαμβάνουν όλο και λιγότερα. Τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο έχουν τόσο πολύ γιγαντωθεί που μπροστά στο κέρδος τσαλαπατούν ζωές, ισοπεδώνουν δικαιώματα. Επιζητούν ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία».
Η δευτερη ταυτόχρονη συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, απο το εργατικό κέντρο , το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ και άλλους τοπικούς φορείς.
Εκπρόσωπος του εργατικού κέντρου στην ομιλία του εξαπέλυσε δριμύ κατηγορ'ω κατά των Δήμων που διοργανώνουν σήμερα εορταστικές εκδηλώσεις ,αναφέροντας οτι η 1η Μα'ί'ου είναι μέρα απεργίας ,είναι ημέρα αγωνα και είναι ανιστόρητο να καλούν τους δημότες τους σε γιορτές λουλουδιών και πανηγυριών, χωρίς να αναφέρουν το αγωνιστικό μήνυμα της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου