Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Κρητικά αμνοερίφια στην Αίγυπτο

Μεγάλη οικονομική ανάσα για τους κτηνοτρόφους της Κρήτης συνεχίζει να δίνει η επιτυχημένη συνεργασία τους με την αλυσίδα σούπερ-μάρκετ «CARREFOUR- ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ», την ώρα που το ενδιαφέρον για το κρητικό κρέας επεκτείνεται και στην Αίγυπτο.
Μετά από την επίτευξη της συμφωνίας λίγο πριν από το Πάσχα και την παραγγελία των 11.000 αμνοεριφίων συνολικά, οι δύο πλευρές συνεχίζουν τη συνεργασία τους και για το επόμενο χρονικό διάστημα. Έτσι η αλυσίδα σούπερ-μάρκετ με νέα της παραγγελία ζήτησε 3.000 αρνιά για τις ανάγκες της Πρωτομαγιάς εκ των οποίων τα 2.000 περίπου παραδόθηκαν το τελευταίο διήμερο και βρίσκονται ήδη στην αγορά. Μια εξέλιξη, που μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, βοηθώντας τους κτηνοτρόφους να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο και να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους.
Εξαγωγές:
Την ίδια ώρα έντονο είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει για την εξαγωγή μεγάλης ποσότητας αμνοεριφίων και στις αραβικές χώρες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ένας Ελληνοαιγύπτιος επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για την αγορά 50.000 ζωντανών βαριών αρνιών (ζώντος βάρους έως 50 κιλών) με παράδοση στο λιμάνι και πληρωμή μετρητοίς. «Έχει κοινοποιηθεί στον ΣΕΚΝΗ το ενδιαφέρον από Ελληνοαιγύπτιο για εξαγωγή στις αραβικές χώρες», επιβεβαιώνει και ο κ. Καράτζης. Εφημερίδα ''Τόλμη''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου