Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Επιβεβαιώθηκε κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Ιταλία. Καθησυχαστικός ο Δ. Αβραμόπουλος.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης καταγράφηκε στην Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία, μεταδίδει το πρακτορείο Ansa, επικαλούμενο τοπικές ιατρικές πηγές.
«Το Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας μας επιβεβαίωσε τηλεφωνικώς πως ο ασθενής που νοσηλεύεται είναι θετικός στις εξετάσεις για τον ιό της γρίπης των χοίρων», τόνισε ο τοπικός υπεύθυνος Υγείας Αντόνιο Ντελβίνο.Ο εν λόγω ασθενής είναι ένας άνδρας που εισήχθη για νοσηλεία στις 30 Απριλίου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του, 367 κρούσματα της γρίπης των χοίρων σε 13 χώρες του κόσμου. Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 141 κρούσματα και ένας θάνατος και στο Μεξικό 156 κρούσματα και εννέα θάνατοι.
Καναδάς: 34 κρούσματα,Νέα Ζηλανδία: 4 κρούσματα,Βρετανία: 8 κρούσματα,Γερμανία: 4 κρούσματα,Ισραήλ: 2 κρούσματα,Αυστρία : 1 κρούσμα,Ολλανδία: 1 κρούσμα,Ελβετία: 1 κρούσμα,Κίνα (Χονγκ Κονγκ): 1 κρούσμα,Δανία: 1 κρούσμα.
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, για την εκτίμηση της κατάστασης και τον συντονισμό των δράσεων αναφορικά με τον ιό της γρίπης των χοίρων.
Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα «της νέας γρίπης» μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ωστόσο πως ο ιός δεν έχει σύνορα και γι' αυτό η χώρα βρίσκεται σε ετοιμότητα.Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στη σύσκεψη αποφασίστηκε να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας και να αρχίσει ενημέρωση στα σχολεία, με εγκυκλίους από το υπουργείο Παιδείας, αφού η υγιεινή ξεκινάει από το σπίτι.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου