Σάββατο 2 Μαΐου 2009

“Ανθεστήρια 2009” σήμερα και αύριο στα Χανιά .

Εκδηλώσεις με τον τίτλο “Ανθεστήρια 2009” ,αφιερωμένες στην άνοιξη και στα λουλούδια, διοργανώνει αυτό το διήμερο ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση (ΔΗΠΕΧ).
Σε δηλώσεις του για το θέμα αυτό ο δήμαρχος Χανίων, Κυριάκος Βιρβιδάκης είπε μεταξύ άλλων ότι "όπως είχαμε υποσχεθεί από το 2008 προχωρούμε στην υλοποίηση των Ανθεστηρίων. Είναι μία εκδήλωση
αφιερωμένη στην άνοιξη και στα λουλούδια και η οποία γίνεται με συνεργασία του Δήμου και της ΔΗΠΕΧ. Επίσης είναι μια εκδήλωση που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ), τον Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών «Ιρις», τους αμαξάδες της πόλης μας και τους ανθοπώλες".
Πρόγραμμα
Ανθεστηρίων 2009
Σήμερα Σάββατο

- 12 μ.: Η φιλαρμονική θα παιανίσει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης δίνοντας το έναυσ
μα για τα Ανθεστήρια 2009.
- 6 μ.μ.: Αμαξάκια στολισμένα θα ξεκινήσουν από το Γιαλί Τζαμί στο λιμάνι και θα περάσουν από το λιμάνι, την ανατολική Τάφρο, τη Δημοτική Αγορά, την οδό Χάληδων, την πλατεία Τάλω, το κολυμβητήριο, για να κατευθυνθούν στα Πευκάκια της Νέας Χώρας. Πάνω στα αμαξάκια μέλη των παραδοσιακών Συλλόγων θα πετάνε λουλούδια στους περαστικούς δίνοντας ένα "λουλουδένιο χρώμα".
- 7 μ.μ.: Εκδηλώσεις στο πάρκο της περιοχής Αγ. Ιωάννη με τον Χορευτικό Όμιλο Χανίων "Ο Ψηλορείτης", με τον Παραδοσιακό Σύλλογο "Φάρος" και με τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων.
- 7 μ.μ.: Εκδήλωση στο πάρκο Πολυχρονίδη στα Πευκάκια Νέας Χώρας με τον Τουριστικό Σύνδεσμο "Κρήτη", με τους "Σταυραετούς" και με τον "Αροδαμό".
(Και τις δύο εκδηλώσεις θα καλύψει μουσικά ο παραδοσιακός Σύλλογος Ν. Χανίων "Ο Χάρχαλης").
- 8.30 μ.μ.: Εγκαίνια έκθεσης εικαστικών στο ΚΑΜ από τον Σύλλογο Γυναικών Καλλιτεχνών Χανίων "Ιρις".
Κυριακή 3 Μαΐου
12 μ.: Κεντρική εκδήλωση στον Δημοτικό Κήπο
1. 12 - 12.15 μ.: Σχολή χορού Ήβης Χαϊδεμενάκη
2. 12.15 - 12.45 μ.: Σχολή χορού “Εν χορώ” τανγκό και λάτιν
3. 12.45 μ. - 1.15 μ.μ.: Λύκειο Ελληνίδων παραδοσιακοί χοροί
12 μ.: Η φιλαρμονική του δήμου πάνω σε στολισμένα αμαξάκια θα ξεκινήσει από το φρούριο Φιρκά, θα περάσει όλο το λιμάνι, την ανατολική Τάφρο, τη Δημοτική Αγορά, την πλατεία 1866, την οδό Αν. Παπανδρέου, τα Δικαστήρια, την οδό Σφακιανάκη και θα σταματήσει στον Δημοτικό Κήπο.
8 μ.μ.: Μουσική - Λογοτεχνική βραδιά με τη Ζ. Σημανδηράκη και τον Λ. Μανωλικάκη στο ΚΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου