Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Γενική απεργία για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι συγκεντρώσεις στην Κρήτη.

Γενική απεργία αύριο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της εργατικής Πρωτομαγιάς.
H κρίση και η αύξηση των απολύσεων αποτελούν το σημείο αναφοράς των φετινών εκδηλώσεων .
Στα Χανιά
Στα Χανιά θα πραγματοποιηθούν και φέτος δύο συγκεντρώσεις.Εργατικό Κέντρο και Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση
που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, στις 10 το πρωί, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Από την πλευρά της η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους, τους νέους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικό “παρών” στην απεργιακή συγκέντρωση για την 1η Μαΐου, αύριο, Παρασκευή, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Νέων Καταστημάτων. Στην απεργιακή συγκέντρωση καλούν και το σωματείο Οικοδόμων Ν. Χανίων, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Τροφίμων - Ποτών Ν. Χανίων.
Στο Ρέθυμνο
Εξάλλου σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 το πρωί καλούν τον κόσμο να παρευρεθεί η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Ρεθύμνης, η Νομαρχιακή επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠAΣOK και η αντικαπιταλιστικη αριστερή συνεργασία για την Ανατροπή.
Στο Ηράκλειο
Με σειρά εκδηλώσεων που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ θα γιορταστεί αύριο Παρασκευή στο Ηράκλειο η εργατική Πρωτομαγιά. Στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το κτίριο του ΕΚΗ. Μετά το τέλος των ομιλιών που θα γίνουν από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων θα κατατεθούν στεφάνια στο μνημείο των νεκρών της εργατικής τάξης στο πάρκο δίπλα από το Εργατικό Κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου