Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Στους δρόμους οι αγρότες σε όλη τη χώρα .Την Τρίτη στα Χανιά .

Μπλόκα σε πολλά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου έχουν στήσει οι αγρότες, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία μπλόκα
υπάρχουν:
Στο 191ο χλμ Ε.Ο. Καβάλας-Θεσ/νίκης (Διασταύρωση Χρυσούπολης) και στο 100ο χλμ Θεσ/νίκης-Καβάλας (Εγνατία οδός) κόμβος Στρυμώνα,όπου η κυκλοφορία διεξάγεται είτε από την παλαιά εθνική οδό είτε από παρακαμπτήριες οδούς.
Στον κόμβο Βογατσικού στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καστοριάς έχουμε Περιοδικό αποκλεισμό καθετου άξονα Εγνατίας οδού για λίγα λεπτά της ώρας και μετά η κίνηση συνεχίζεται κανονικά.


Η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίες οδούς λόγω αποκλεισμών στις παρακάτω περιπτώσεις: Στο 110ο χλμ της Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών-Θεσ/νίκης στον κόμβο Κάστρου, στο 70ο χλμ της Π.Α.Θ.Ε. Αθηνών-Θεσ/νίκης στη Γέφυρα της Ριτσώνας, στο 72ο χλμ παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας - Λιβαδειάς και στο 210ο χλμ. Π.Α.Θ.Ε. στη θέση Ρούμελη.
Επίσης μέχρι στιγμής, παραταγμένα στην άκρη του δρόμου, αλλά χωρίς να εμποδίζουν τη συγκοινωνία είναι τα τρακτέρ στον κόμβο της Ν. Τρίγλιας στη Χαλκιδική, και στην Αγιά Λάρισας.
Από τη Δευτέρα κινητοποιούνται σε Στερεά Ελλάδα και Πελλοπόνησο οι αγρότες που πρόσκεινται στο ΚΚΕ Μπατζελή:
"Οι πόρτες του υπουργείου είναι ανοικτές"
Έτοιμη για διάλογο δήλωσε χθές η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, κατά την επίσκεψή της στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα. "Πρέπει όμως, να γνωρίζουν οι αγρότες ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν όλα τους τα αιτήματα. Είμαστε μια κυβέρνηση 100 ημερών και τώρα προχωράμε σε νέες δομές και τομές. Η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος είναι μία από τρεις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης, μαζί με την Παιδεία και την στήριξη των ανέργων" είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Μπατζελή δεν ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους των αγροτών που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις από την Δευτέρα, ωστόσο απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με το αγροτικό ζήτημα. "Στην πρόσκληση που έχουμε απευθύνει, ενόψει του εθνικού διαλόγου για τα αγροτικά, στο Ζάππειο Μέγαρο, υπάρχουν οι εκπρόσωποι των αγροτικών φορέων, αλλά δεν αποκλείουμε κανέναν.
Μπορώ όμως, να συζητήσω μαζί τους και σε οποιοδήποτε σημείο της γης", δήλωσε η υπουργός.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Εξάλλου κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων,οι οποίοι θα παραταχθούν στην Εθνική οδό ,στο ύψος του κόμβου στα Μεγάλα Χωράφια ,την ερχόμενη Τρίτη στις 10.30 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου