Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η απίστευτη περιπέτεια μιας Ηρακλειώτισας:Γλίτωσε το ΙΧ της από την πρέσα

Κυριολεκτικά μέσα από την πρέσα… πρόλαβε να γλιτώσει μια Ηρακλειώτισσα το αυτοκίνητό της καθώς το είχε απομακρύνει η Δημοτική Αστυνομία ύστερα από 7 μήνες ακινησίας και με το χαρακτηρισμό του εγκαταλελειμμένου είχε πάει για αποσυναρμολόγηση!
Τις πρώτες ημέρες του 2010 η εξουσιοδοτημένη εταιρία που αποσυναρμολογεί αυτοκίνητα στο Ηράκλειο απομάκρυνε το ΙΧ από την οδό Καποδιστρίου με εντολή της Δημοτικής Αστυνομίας.
Από το νόμο όμως οι εταιρίες αυτές υποχρεούνται να προχωρήσουν τουλάχιστον σε δεκαήμερη φύλαξη των οχημάτων που απομακρύνουν καθώς ενδέχεται να εμφανιστεί ο κάτοχος και να το αναζητήσει.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση της γνωστής Ηρακλειώτισσας η οποία μετέβη στην εταιρία και παρέλαβε το αυτοκίνητό της πριν μπει στην πρέσα.
Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι κατ' εκτίμησή της προκλήθηκαν ζημιές στο όχημα από τη μεταφορά του ΙΧ και έτσι δεν αποκλείεται να ζητηθεί αποζημίωση από το δήμο Ηρακλείου τουλάχιστον όπως μετέφεραν τρίτοι που επικοινώνησαν με την «Τ». Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Στρατή Δαγκωνάκη το συγκεκριμένο όχημα ήταν σταθμευμένο για πάρα πολλούς μήνες στο ίδιο σημείο.
Η κάτοχος δεν είχε παραδώσει πινακίδες ωστόσο το ΙΧ φαινόταν παροπλισμένο. Κάτοικοι του δρόμου στον οποίοι ήταν σταθμευμένο το όχημα ειδοποίησαν τη Δημοτική Αστυνομία ότι πρόκειται για εγκαταλελειμμένο όχημα.

Η Δημοτική Αστυνομία σύμφωνα με τον κ. Δαγκωνάκη αναζήτησε την κάτοχο από τα στοιχεία του Μηχανολογικού. Όμως δεν είχε αλλάξει τη διεύθυνσή της στην άδεια κυκλοφορίας. Η Δημοτική Αστυνομία βρέθηκε στην παλιά γειτονιά και πληροφορήθηκε τη νέα κατοικία. Στην κατοικία οι δημοτικοί αστυνομικοί θυροκόλλησαν όπως λέει ο κ. Δαγκωνάκης ειδοποιητήριο, τοποθέτησαν το κίτρινο αυτοκόλλητο με την ένδειξη «εγκαταλελειμμένο» στο ΙΧ και περίμεναν ειδοποίηση από την κάτοχο.
Ο αντιδήμαρχος υποστηρίζει ότι η κάτοχος δεν εμφανίστηκε στην πρώτη ειδοποίηση και έτσι οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας κατάφεραν να εντοπίσουν πού εργάζεται και να την ειδοποιήσουν τηλεφωνικώς.
Αυτά συνέβησαν μόλις το περασμένο καλοκαίρι. Ο κ. Δαγκωνάκης λέει ότι η Δημοτική Αστυνομία δεν προχώρησε στην απομάκρυνση του ΙΧ αμέσως όπως ορίζει ο νόμος αλλά άφησε να παρέλθει ένα ακόμη τρίμηνο ώσπου στα τέλη Δεκέμβρη-αρχές Ιανουαρίου ειδοποιήθηκε η εξουσιοδοτημένη εταιρία να απομακρύνει το όχημα και να το αποσυναρμολογήσει. Ευτυχώς όμως που το πρωτόκολλο καταστροφής δεν είχε εκτελεστεί καθώς προβλέπεται η φύλαξη και η παρέλευση δεκαημέρου για την καταστροφή ενός εγκαταλελειμμένου ΙΧ.

Όταν η κάτοχος δεν είδε το όχημά της που ήταν παρκαρισμένο για 7-8 μήνες στο ίδιο σημείο τότε μόνο, λέει ο κ. Δαγκωνάκης, επικοινώνησε με τη Δημοτική Αστυνομία και βρήκε το λευκό Renault Clio που είχε άξαφνα χαθεί!
Μαζί με το αυτοκίνητό της βρήκε και μερικές γρατζουνιές. Ωστόσο οι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας δηλώνουν ότι η συγκεκριμένη κυρία, που εργάζεται σε οικονομική υπηρεσία, ήταν πολύ συνεργάσιμη και αναρωτήθηκαν πώς ήταν δυνατό ένας τέτοιος άνθρωπος να είχε αμελήσει για το ΙΧ της!

Εφημερίδα ΤΟΛΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου