Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ρέθυμνο: «Υγιής οικονομία μόνο με υγιείς επιχειρήσεις»

Με ιδιαίτερη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή επιχειρηματιών, εκπροσώπων αρχών και φορέων του Νομού Ρεθύμνης, Προέδρων Επιμελητηρίων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010 η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης με θέμα: «Το ΕΣΠΑ και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρο
ς Αρναουτάκης.
«Υγιής οικονομία χωρίς υγιείς μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν γίνεται να υπάρξει. Από την τρέχουσα οικονομική κρίση περισσότερο από όλους πλήττονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ιδιαίτερα εκείνες που δραστηριοποιούνται στις λιγότερο αναπτυγμένες Περιφέρειες.
Επιλογή της Κυβέρνησης είναι η στήριξη και η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε περιφερειακό επίπεδο.
Χωρίς τη συμμετοχή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν πρόκειται να πετύχει η μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια που καταβάλουμε. Η Κυβέρνηση θα στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την ουσιαστική εφαρμογή προγραμμάτων μέσω του ΕΣΠΑ.
Το ΕΣΠΑ με νόμο αποκεντρώνεται. Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα είναι προσανατολισμένος στη στήριξη παραγωγικών αναδιαρθρώσεων και στην πράσινη ανάπτυξη», τόνισε μεταξύ των άλλων, ο κ Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Γιακουμάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον κ. Στ. Αρναουτάκη για την τιμητική παρουσία του στην εκδήλωση, μεταξύ των άλλων τόνισε ότι «η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για τη χώρα μας, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητάς της, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Με την ευκαιρία της παρουσίας του κ. Στ. Αρναουτάκη στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης παρέδωσε υπόμνημα με προτάσεις για την αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας.
Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη πλέον κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου.
Το «φλουρί» της πίτας έπεσε στον αιδεσιμότατο π. Γεώργιο Λελεδάκη ο οποίος, εκτός από τις ευχές των παρισταμένων, κέρδισε και το αναμνηστικό δώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου