Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Συνεχίζεται η «μάχη» της ανακύκλωσης και στο Ρέθυμνο

Η Λαμία, το Ρέθυμνο, η Κέρκυρα, η Σπάρτη και η Δράμα έχουν σειρά αύριο, στο δεύτερο μέρος της δράσης για την ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών που διοργανώνουν ο ΣΚΑΪ και η Εurobank.
Οι πόλεις πρέπει να δείξουν αν μπορούν να συγκεντρώσουν από 15 τόνους ηλεκτρικών συ
σκευών η καθεμιά, όπως συνέβη τον Νοέμβριο, όταν... πρωταθλήτριες είχαν αναδειχθεί η Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης, συγκεντρώνοντας τον προαναφερθέντα όγκο συσκευών.

Τρία κοντέινερ, χωρητικότητας 5 τόνων έκαστο, θα είναι διαθέσιμα αύριο στις πλατείες των πέντε πόλεων όπου λαμβάνει χώρα το δεύτερο μέρος της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Ο κόσμος μπορεί να «αποσύρει» παλαιούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές, φαξ, πληκτρολόγια, αλλά και ηλεκτρικές συσκευές, όπως καφετιέρες, τοστιέρες, λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και τηλεοράσεις, dvd players, βίντεο και μεγάλες λευκές συσκευές.
Για τα τελευταία, θα πρέπει να ειδοποιηθούν τηλεφωνικά οι δήμοι ώστε να τα παραλάβουν.
Το ερχόμενο Σάββατο, 23/1, σειρά έχουν για να ανακυκλώσουν τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές τους η Καλαμάτα, η Κομοτηνή, η Αρτα, τα Γρεβενά και η Κατερίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο μέρος της δράσης ανακύκλωσης συγκεντρώθηκαν 32 τόνοι ανακυκλώσιμων ηλεκτρικών συσκευών στην Αθήνα και περισσότεροι από 40 τόνοι συνολικά σε Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα και Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου