Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Στις 21 Ιανουαρίου θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ανέργων

Στις 21 Ιανουαρίου, μέρα έναρξης των εκδηλώσεων για το 2010, που έχει κηρυχθεί «έτος φτώχιας», θα ανακοινωθούν από τη κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ανέργων, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνονται ατομικά εκπτωτικά κουπόνια για τρόφιμα πρώτης ανάγκης, καθώς και για μετακινήσεις με Μαζικά Μέσα Μεταφοράς.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ανδρέας Λοβέρδος, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, η οποία συνεδρίασε με θέμα «2010 -Έτος Φτώχιας».
Όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, την ίδια μέρα θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης, για ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων ομάδων του πληθυσμού.
Ειδικότερα για τους ανέργους, το ύψος της συνολικής οικονομικής ενίσχυσης από το εκπτωτικό κουπόνι θα κυμανθεί στα 60-65 ευρώ κατά άτομο.
Πρόσθεσε δε, ότι εκτός από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που θα συμβάλουν στο μέτρο αυτό, έχουν δείξει ενδιαφέρον και άλλοι επαγγελματίες. Για το λόγο αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να συμπεριληφθούν στη διαδικασία, χωρίς, όμως, να αναστατωθεί η αγορά.


Πάντως, ο υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος ως προς το ποσοστό αύξησης των ανέργων, μη αποκλείοντας μάλιστα, μέσα στο 2010, να φθάσουν στην Ελλάδα το ένα εκατομμύριο.
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχιας.
Ο κ. Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε ότι 21% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει σε καθεστώς φτώχιας, ενώ εκτίμησε ότι μέσα στο 2010 θα προκύψουν δεκάδες χιλιάδες επιπλέον ανέργοι, καθώς «η διεθνής οικονομική κρίση έρχεται καθυστερημένα» στη χώρα.

Σημείωσε ακόμα την ανάγκη αναμόρφωσης του συστήματος κοινωνικής προστασίας γιατί «όπως λειτουργεί, με επιδοματικές πολιτικές και παροχές, δεν αντιμετωπίζει επί της ουσίας του το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου