Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κουπόνια για ανέργους για τα αρτοποιεία

Τη επιθυμία της να συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος στο σχέδιο χορήγησης εκπτωτικών κουπονιών στους ανέργους ώστε να προμηθεύονται βασικά είδη της καθημερινής διατροφής (ψωμί, γάλα, κρέας) δήλωσε με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδ. Λοβέρδο.

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι από τον Απρίλιο του 2009 στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνία Συμμετέχω» χορήγησε εκπτωτικά κουπόνια στους ανέργους για τα προϊόντα του φούρνου της γειτονιάς στο τρίμηνο πιλοτικό πρόγραμμα που εκπονήθηκε σε αρκετά σωματεία της Ελλάδος το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις.

Τονίζει ότι η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος αποτελεί δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση έχοντας στην δύναμή της 70 σωματεία στην Ελλάδα και προσθέτει ότι λόγω της καθημερινής επαφής με το καταναλωτικό κοινό «οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν βιώσει κι αυτοί με τη σειρά τους τα οικονομικά προβλήματα της κάθε οικογένειας και το αντίκτυπο της αυξημένης ανεργίας στον οικογενειακό προϋπολογισμό».

Η ομοσπονδία σημειώνει ότι αν και η πρόσκληση του υπουργού απευθύνεται στα σούπερ μάρκετ και στις μεγάλες εταιρίες ειδών διατροφής, η Ομοσπονδία τάσσεται αρωγός στις εξαγγελίες και δηλώνει πρόθυμη να συζητηθεί ενδεχόμενη συνεργασία της ως προς την προώθηση αυτού του εγχειρήματος ώστε να στηριχθούν οι ασθενείς κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη την δύσκολη αυτή περίοδο.

Η ομοσπονδία γνωστοποίησε και την απαντητική επιστολή του υπουργού από τις 8 Ιανουαρίου 2010 στην οποία αναφέρεται ότι «η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ακρογωνιαία λίθο για να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή των πολιτών γι’ αυτό και οι πρωτοβουλίες που θα πάρει το υπουργείο στο επόμενο χρονικό διάστημα θα αφορούν σε όλους τους κοινωνικούς εταίρους με την ευρεία έννοια» και σημειώνει ότι μέσα στις επόμενες μέρες «θα μας δοθεί η δυνατότητα από κοινού να εξειδικεύσουμε και να οριστικοποιήσουμε όλες αυτές τις δράσεις αλληλεγγύης και συνοχής».

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου