Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Αγιασμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου

ΤΟ νομό Λασιθίου επισκέφθηκε χθες ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος. Νωρίς το πρωί επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου και στη συνέχεια τη Σχολή Αστυφυλάκων Σητείας.

Στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης τέλεσε Αγιασμό και μίλησε με τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή κ. Κων/νο Κουκουράκη και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Γιάννη Κατρίνη αλλά και με τους Διοικητές των τοπικών τμημάτων και τους αστυνομικούς που ήταν σε υπηρεσία.


«Η παρουσία σας εδώ μας τιμά και ελπίζουμε να μας επισκέπτεστε συχνότερα, να μας ευλογείτε και να μας συμπεριλαμβάνετε στις προσευχές σας για να μας δίνει ο Θεός δύναμη και υγεία, για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο που έχουμε με στόχο πάντα να υπηρετούμε το λασιθιώτικο λαό με τον καλύτερο τρόπο.

Το Λασίθι είναι ένας φιλήσυχος νομός με έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων. Έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στη χώρα και αυτό οφείλεται στο φιλότιμο και στην εργατικότητα των κατοίκων αλλά και στις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι συνάδελφοι μας, παρ’ όλες τις ελλείψεις που έχουμε σε προσωπικό», τόνισε ο κ. Κουκουράκης.

Δύσκολο έργο

Σε μια σύντομη ομιλία του ο ιερέας της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε στο δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει ο σύγχρονος αστυνομικός υπογραμμίζοντας πως σήμερα η εγκληματικότητα αυξάνεται ποιοτικά και ποσοτικά. «Με ρωτάνε πολλές φορές: Πάτερ, πώς βλέπεις τους αστυνομικούς; Αυτό που λέω είναι ότι είναι άνθρωποι που κάτω από τη στολή τους κρύβουν ανθρώπους με τα δικά τους προβλήματα, που προσπαθούν καθημερινά να τιμήσουν τη στολή που φορούν και να αντεπεξέλθουν στο δύσκολο καθήκον που τους έχει αναθέσει η κοινωνία. Είναι αλήθεια πως η κοινωνία θέλει εμάς τους ένστολους – ιερείς και αστυνομικούς – να είμαστε τύπος και παράδειγμα», επεσήμανε.

Ακολούθως αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο «νόμος του Θεού» σημειώνοντας πως είναι πάνω από τον ανθρώπινο νόμο. Ανακοίνωσε δε ότι έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια να προσφέρει σε όλους τους αστυνομικούς την Αγία Γραφή, που εκφράζει το νόμο του Θεού.

Αναφέρθηκε δε και στο θέμα που απασχολεί την κοινωνία στις μέρες μας, την οικονομική κρίση. «Πριν από αυτήν υπήρχε και υπάρχει η κρίση αξιών και αρχών από την οποία υποφέρει η κοινωνία μας. Φτάσαμε η χώρα μας να θεωρηθεί η πιο διεφθαρμένη στον κόσμο. Μια χώρα που πρόσφερε πολιτισμό, φιλοσοφία, τέχνη, θρησκεία και αρχές. Αυτό σημαίνει ότι κόψαμε τους δεσμούς με την παράδοση της Ρωμιοσύνης. Αυτό έχει μεγάλη σημασία σήμερα», είπε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που προκύπτουν στις οικογένειες των αστυνομικών, όταν εκείνοι τραυματιστούν ή πεθάνουν στο καθήκον. «Δυστυχώς φέτος χάσαμε τρία νέα παιδιά την ώρα του καθήκοντος. Αλλά είναι δεκάδες εκατοντάδες που έχουν χαθεί όλα τα χρόνια. Πρέπει να έχουμε αγάπη και συνεργασία για να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα», ανέφερε.

Ο πατήρ Νεκτάριος, τέλος, πρόσφερε στο Διευθυντή μία εικόνα του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Αγίου Αρτεμίου, ενώ έστειλε και τις ευχές του για υγεία και δύναμη στον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Μανόλη Παναγιωτάκη.

Του Μιχ.Ατσαλάκη ''ΑΝΑΤΟΛΗ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου