Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Απίθανα παιχνίδια με φούσκες !

Μαγεύει μικρούς και μεγάλους με την τέχνη του δημιουργώντας σαπουνόφουσκες σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Για τον Καναδό Φαν Γιάνγκ ή αλλιώς φούσκας όπως είναι το παρατσούκλι του, οι σαπουνόφουσκες δεν αποτελούν μόνο μια γλυκιά ανάμνηση του παρελθόντος αλλά πάθος.


Οι περισσότεροι συνδέουν τις σαπουνόφουσκες με αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας αλλά για τον Φαν Γιάνγκ το να δημιουργεί σαπουνόφουσκες αποτελεί μια μορφή τέχνης. Στη μακρά πορεία της σταδιοδρομίας του έχει καταγράψει τουλάχιστον 16 ρεκόρ φτιάχνοντας τεράστιες σαπουνόφουσκες σε διάφορα σχήματα.

Ο Φαν Γιάνγκ μπορεί να κάνει δυνατά όλα όσα από μικροί ονειρευόμασταν όπως τα βλέπαμε στη μεγάλη οθόνη του σινεμά. Μπορεί να χτίσει
τείχη με δομικό υλικό τις σαπουνόφουσκες, να παραστήσει με τη βοήθειά τους τη γή και το δορυφόρο της τη σελήνη, να φτιάξει καπέλα ή να εσωκλείσει σε αυτές ακόμη και ανθρώπους.

Γεννημένος στο Βιετνάμ ο Φαν Γιάνγκ μετακόμισε στη Γιουγκοσλαβία όταν ήταν δύο ετών. Σε ηλικία 16 ετών πήγε στη Γερμανία και τέλος στον Καναδά όπου εξέληξε την αγάπη του για τις φυσαλίδες σε ένα μαγευτικό θέαμα, προκαλώντας το θαυμασμό μικρών και μεγάλων με τις δημιουργίες του.

Σε ηλικία 18 ετών άρχισε να πειραματίζεται με διάφορα υγρά διαλύματα και παράλληλα ξεκίνησε τη μελέτη βασικών επιστήμων όπως η χημεία και η φυσική.

«Ξεκίνησε ως χόμπι. Με μοναδικό όπλο την φαντασία και τον πειραματισμό, με την πάροδο του χρόνου ανακάλυψα πολλά πράγματα και άρχισα να οικοδομώ αυτό που ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να απασχολήσει τους ανθρώπους και τα ΜΜΕ» δηλώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Φαν Γιάνγκ όλα είναι θέμα σύστασης. Για να δημιουργηθεί μια σαπουνόφουσκα στο σχήμα και το μέγεθος που επιθυμείς πρέπει να βρεις τη σωστή δοσολογία. Να γνωρίζεις τα πάντα σχετικά με τη χημική σύνθεση, τα μόρια, την κατάσταση της ατμόσφαιρας, του φωτισμού, κάτι που προϋποθέ
τει καλή γνώση των φυσικών επιστημών.

Σήμερα ο μάγος της σαπουνόφουσκας κατοικεί μόνιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Broadway και το Λας Βέγκας, αλλά εξακολουθεί ν
α ταξιδεύει και να συναρπάζει με την τέχνη του μικρούς και μεγάλους σε ολόκληρο τον κόσμο.

''Έθνος''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου