Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Στους 96 οι θάνατοι απο τη νέα γρίπη σε όλη τη Χώρα.

Πρόκειται για έναν 52χρονο άνδρα, με ιστορικό χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας, έναν ακόμη 52χρονο με νοσογόνο παχυσαρκία και ένα αγόρι 25 ετών, που έπασχε επίσης από παχυσαρκία.
Εννέα ακόμη ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης εισήχθησαν και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών.
Σύμφωνα με στοιχεία της επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η νέα γρίπη φαίνεται ότι πλήττει όλο και μεγαλύτερες ηλικίες το τελευταίο διάστημα, ενώ η δραστηριότητά της στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Η μέση ηλικία των θυμάτων της νέας γρίπης είναι τα 49,5 έτη έως τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες ανέβηκε στα 57,5 έτη. Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση των θανάτων εξαιτίας της γρίπης στην ηλικία των ασθενών.

Για σταθερά υψηλό αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία και αύξηση του αριθμού των θανάτων έκανε λόγο η καθηγήτρια και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας της γρίπης, κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών σε εντατικές είναι σταθερά 50-55. Συνολικά μάλιστα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν εισαχθή 671 άνθρωποι που έπασχαν από πνευμονία, λόγω γρίπης.


Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια απηύθυνε έκλληση στους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν.
Από τους 1.500.000 Έλληνες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, έχουν εμβολιαστεί οι 200.000 περίπου.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου