Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΣΟΚ : Κανάλι ψάχνει υποψήφιο για να γίνει μούμια!

Ο βρετανικός τηλεοπτικός σταθμός Channel 4, μέσω αγγελίας που δημοσιεύει, αναζητά εθελοντή με νόσο τελικού σταδίου, ο οποίος θα δωρίσει το σώμα του για ένα ριάλιτι σόου. Το αντάλλαγμα θα είναι να μουμιοποιηθεί και στη συνέχεια ίσως εκτεθεί σε μουσείο. Η αγγελία της εταιρείας παραγωγής Fulcrum TV αναφέρει:

«Επιθυμούμε πολύ να μιλήσουμε με κάποιον ο οποίος, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νόσο τελικού σταδίου και όλες τις σχετικές συνέπειες, θα σκεφτόταν να υποβληθεί στην αρχαία αιγυπτιακή διαδικασία της βαλσάμωσης».

Η εταιρεία παραγωγής ταινιών Fulcrum TV έχει βάλει σχετική διαφήμιση σε περιοδικά πνευματικής αναζήτησης, καλώντας για εθελοντές.

Η εκπομπή θα παρακολουθήσει τον εθελοντή κατά τις τελευταίες του ημέρες, ώστε το κοινό να δεθεί μαζί του και να συμμετέχει συναισθηματικά στο θάνατ
ο και τη μουμιοποίησή του.

Η τηλεοπτική ομάδα έχει ζητήσει τη συμβολή ενός επιστήμονα από τη Β. Αγγλία που ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει τα μυστικά της διαδικασίας της μουμιοποίησης των αρχαίων Αιγυπτίων.
Η πρακτική αυτή ήταν πολύ δημοφιλής από το 3.300 π.Χ. και θεωρείτο ότι βοηθούσε το πνεύμα να ταξιδέψει στην άλλη ζωή.
Στη συνήθη πρακτική, τα όργανα του σώματος αφαιρούνταν και φυλάσσονταν σε βάζα - με εξαίρεση τον εγκέφαλο που θεωρείτο άχρηστος και πετιόταν.
Στη συνέχεια το σώμα αποξηραινόταν με υδροξείδιο του νατρίου και μετά τυλιγόταν με ύφασμα πριν τοποθετηθεί στη σαρκοφάγο

Η πρόταση έχει λάβει χρηματοδότηση από Channel4, το οποίο υποστηρίζει αυτήν τη «συναρπαστική» έρευνα.

Η εκπομπή θα επιχειρήσει να εκθέσει το μουμιοποιημένο σώμα σε μουσείο, ώστε ο κόσμος να μπορεί να κατανοήσει τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελε να κρατήσει το σώμα για δύο ή τρία χρόνια, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι η διαδικασία της μουμιοποίησης πέτυχε. Στη συνέχεια, θα μπορεί να γίνει η κανονική κηδεία.

Η Fulcrum δεν προσφέρει χρήματα στον εθελοντή, καθώς οι δικηγόροι της τη συμβούλεψαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος.


ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου