Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Ευρήματα δείχνουν "Πυρήνες της Φωτιάς" για έκρηξη στη ΓΓ Τύπου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη μεσαίας ισχύος έκρηξη που σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξω από τη Γενική Γραμματεία Τύπου, στο Νέο Κόσμο, από την οποία προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μηχανισμός ήταν παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποιήθηκε στην πρόσφατη επίθεση έξω από τη Βουλή, ενώ της έκρηξης προηγήθηκαν τηλεφωνήματα αγνώστων σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς.

Εν τω μεταξύ, φάρσα αποδείχθηκε το πρωινό τηλεφώνημα αγνώστου σε τηλεοπτικό σταθμό για ύπαρξη
βόμβας στο ξενοδοχείο Χίλτον, εξαιτίας του οποίου έκλεισε το κέντρο της Αθήνας για μία ώρα.
Μεσαίας ισχύος ήταν σύμφωνα με την Αστυνομία ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη το βράδυ της Παρασκευής, στη συμβολή των οδών Αλ. Πάντου και Φραγκούδη στο Νέο Κόσμο. Μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα που έγιναν σε δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, η Αστυνομία απέκλεισε τον χώρο και έτσι από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ωστόσο, προκλήθηκαν αρκετές ζημιές στο πίσω μέρος της ΓΓ Τύπου όπου έγινε η έκρηξη (έσπασε η τζαμαρία της εισόδου και προκλήθηκαν φθορές στις ψευδοροφές), σε σταθμευμένα αυτοκίνητα καθώς και σε δύο καταστήματα που βρίσκονται κοντά.
Στο σημείο παρέμειναν έως το μεσημέρι του Σαββάτου συνεργεία του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συνεχίζοντας τις έρευνες. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα ευρήματα δείχνουν "Πυρήνες της Φωτιάς"

Οι φάρσες βρίσκονται στη σφαίρα της ανοησίας και όχι της εγκληματικότητας, που δεν αμφισβητώ ότι υπάρχει και η οποία πιστεύω ότι θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσα στους επόμενους μήνες, δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου