Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Σινοαμερικανικός "πόλεμος" για την Google

Την παρέμβαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκάλεσε η προσπάθεια των κινεζικών αρχών να ασκήσουν λογοκρισία στην μηχανή αναζήτησης Google.

Τις οργανωμέν
ες επιθέσεις χάκερ και την απειλή της Google για αποχώρηση από την Κίνα, ακολούθησε η είδηση ότι σύντομα οι ΗΠΑ θα επιδώσουν επίσημη διπλωματική νότα στο Πεκίνο. "Θα κάνουμε επίσημο διπλωματικό διάβημα στην κινεζική κυβέρνηση για το θέμα αυτό τις επόμενες ημέρες, πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας", είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Π.Τζ. Κρόουλι.

"Θα εκφράζουμε τις ανησυχίες μας, θα ζητούμε πληροφορίες από την Κίνα και μια εξήγηση για το τι συνέβη και τι σκοπεύουν να κάνουν για αυτό", πρόσθεσε. Την Τρίτη η Google ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται πλέον να συνεχίσει να λογοκρίνει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης στην Κίνα και απείλησε ότι θα καταργήσει την ιστοσελίδα google.cn και τα γραφεία που διατηρεί στη χώρα.

Σύμφωνα με την Google στα μέσα Δεκεμβρίου εντοπίστηκε μια στοχευμένη επίθεση στις υποδομές της από την Κίνα που οδήγησε στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας της.
Υποστήριξε επίσης ότι έχει αποδείξεις πως ένας από τους κύριους στόχους των δραστών ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας Κινέζων ακτιβιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου