Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Νεα πυρκαγιά στην Εβραϊκή Συναγωγή στα Χανιά




Νέα πυρκαγιά μέσα σε διάστημα δέκα ημερών εκδηλώθηκε στην Εβρα'ι'κή Συναγωγή στην Παλιά πόλη στα Χανιά σήμερα τα ξημερώματα ,προκαλώντας πολλά ερωτήματα για τα αίτια της.

Δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε άνδρες έφθασαν αμέσως στην περιοχή και έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.
Η φωτιά κατέκαψε μέρος της οροφής του κτηρίου ,ενω καταστράφηκαν σύμφωνα με πληροφορίες και πολλά βιβλία που φιλοξενούνταν στη βιβλιοθήκη της Συναγωγής.
Η ζημιά όπως εκτιμά η Πυροσβεστική ανέρχεται στις 30000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι στο χώρο της βιβλιοθήκης υπάρχουν περισσότεροι από 1.500 σπάνιοι τίτλοι βιβλίων.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Συναγωγής, από την φωτιά κάηκε σημαντικό μέρος του αρχείου της, 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές 300 ψηφιακοί δίσκοι καθώς και κασέτες με Εβραϊκή μουσική. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, «άγνωστος - άγνωστοι δράστες μπήκαν από διπλανό κτήριο στην αυλή της Συναγωγής, και στη συνέχεια παραβιάζοντας πόρτα του πρώτου ορόφου, προκάλεσαν πυρκαγιά, σε διώροφο κτίσμα με ενδιάμεσο ξύλινο πάτωμα, με άγνωστο τρόπο, με αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και του αρχείου της»..
Μέχρι και πριν απο λίγο άνδρες της Ασφάλειας Χανίων ερευνούσαν το χώρο για τυχον ευρήματα που θα τους οδηγήσουν στα ακριβή αίτια της νέας αυτής πυρκαγιάς .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου