Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Έτοιμες οι αγωγές των αγροτών για την Ενωση Ηρακλειου.

Έτοιμοι να καταφύγουν στα δικαστήρια και να καταθέσουν αγωγές εναντίον της Ένωσης Ηρακλείου, αλλά και κατά οποιουδήποτε άλλου φορέα θεωρείται υπεύθυνος (όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης), είναι οι αγρότες, καθώς θεωρούν ότι η ΕΑΣΗ παρακρατάει ποσά εξαιρετικά υψηλά για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους.
Αν και πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΑΣΗ κ. Μανόλης Γαβαλάς είχε δώσει απάντηση στις αντιδράσεις λέγοντας ότι τα ποσά που κρατούνται είναι τα νόμιμα, φαίνεται πως οι αγρότες είναι διατεθειμένοι να τραβήξουν το σκοινί στα… άκρα.


Έτσι χθες το πρωί, παλιοί
αγροτοσυνδικαλιστές συναντήθηκαν με τους δικηγόρους τους και συνέταξαν τρεις διαφορετικές αγωγές, καλύπτοντας έτσι κάθε κατηγορία… αδικημένου αγρότη. Συγκεκριμένα συνέταξαν μια αγωγή για όλους τους παραγωγούς που θέλουν να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους και για το 2008. Η δεύτερη αφορά στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ και η τρίτη στους κατ' επάγγελμα αγρότες.

Όπως λέει ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και νυν πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δαφνών κ. Ναπολέων Λουκαδάκης, η απόφασή τους να κινηθούν δικαστικά είναι ειλημμένη και θα γίνει πράξη, αν η ΕΑΣΗ δεν επιστρέψει τα χρήματα που ζητούν πίσω.
Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες οι αγροτοσυνδικαλιστές που συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση, θα βγουν στα χωριά με στόχο να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο συμμετοχές αγανακτισμένων παραγωγών, ώστε η απάντησή τους μέσω της δικαστικής οδού να είναι μαζική και δυναμική.
Αυτό που ρωτούν παράλληλα οι αγροτοσυνδικαλιστές είναι πότε θα αποδοθούν άμεσα τα χρήματα που κρατάει η Ένωση στους συνεταιρισμούς, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί ό,τι και πέρυσι.

''ΤΟΛΜΗ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου