Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΧΑΝΙΑ:Ουρές ταλαιπωρίας καθημερινά στον ΟΠΑΔ

Δεν έχουν τέλος οι ουρές των ασφαλισμένων του Δημοσίου στον ΟΠΑΔ Χανίων, αφού η υπηρεσία έχει μείνει με τρεις μόνον υπαλλήλους, ενώ ο μοναδικός γιατρός, που εξυπηρετεί για λίγες ώρες τρεις ημέρες την εβδομάδα, είναι δημόσιος υπάλληλος που εργάζεται κανονικά στο Ταμείο Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων!
Χθες, από νωρίς το πρωί, δεκάδες ασφαλισμένοι σχημάτισαν ουρές μέσα και έξω από το κτήριο του ΟΠΑΔ προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο της οδού Μπουνιαλή, ενώ και μέσα στο κτήριο η κατάσταση που επικρατούσε ήταν αποκαρδιωτική. Πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν έρθει πολύ νωρίτερα από τις 11 το πρωί, όταν έρχεται ο μοναδικός γιατρός που εξυπηρετεί και ο οποίος δεν ανήκει στο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι εικόνες ντροπής έχουν γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο στον ΟΠΑΔ από τα Χριστούγεννα, όταν άρχισαν να τελειώνουν οι συμβάσεις εργαζομένων στον Οργανισμό.
Όπως εξήγησε μιλώντας στα “Χ.Ν.” η προϊσταμένη του Οργανισμού Αργυρώ Αποστολάκη στον ΟΠΑΔ αυτή τη στιγμή έχουν μείνει μόνο 3 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο: "Δεν έχουμε κανένα γιατρό αυτήν τη στιγμή. Ζητήσαμε βοήθεια από την Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου και μας έστειλαν τα ονόματα 4 αγροτικών από τα δύο Κέντρα Υγείας, Βάμου και Κισάμου. Ήρθε μια αγροτική γιατρός να βοηθήσει για 4 ημέρες. Όμως και οι αγροτικοί αποφάσισαν να κάνουν επίσχεση εργασίας και πλέον δεν έρχεται κανένας”.
Για τον μοναδικό γιατρό που είδαμε να εξυπηρετεί τον κόσμο η κα Αποστολάκη εξήγησε: “Ο γιατρός που βοηθάει αυτή τη στιγμή - ο μόνος που δέχθηκε - είναι δημόσιος υπάλληλος και είναι ο γιατρός του Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. Πάει στο Ταμείο του και έρχεται εδώ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 11.30 το πρωί έως τις 1.30 το μεσημέρι. Με τέτοιο όγκο δουλειάς δεν ξέρω όμως πως θα αντέξει. Μας εξυπηρετεί επειδή είναι δημόσιος υπάλληλος”.

Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου