Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

O IE υποχωρεί, ο Chrome ανεβαίνει

Ο Chrome συνεχίζει να αυξάνει τα ποσοστά του, ενώ αντίθετα πέφτει το μερίδιο αγοράς του Internet Explorer. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων αγοράς Net Applications. Στα τέλη Μαρτίου ο browser της Google κατείχε το 6,13% της αγοράς, παίρνοντας μια σαφή διαφορά από τους Safari (4,65%) και Opera (2,37%). Ο Firefox κατέχει το 25% της αγοράς, ένα ποσοστό που παραμείνει το ίδιο όπως και τον προηγούμενο μήνα.

Συγκριτικά: το Φεβρουάριο ο Chrome κατείχε το 5,61% της αγοράς. Ο μεγαλύτερος χαμένος ήταν ξανά ο Internet Explorer της Microsoft.

Στην παρούσα φάση κατείχε "μόνο" το 60,65% της αγοράς. Το Μάιο του 2009 το μερίδιο του ανέρχονταν στο 68,1%. Αιτία για την υποχώρηση του ποσοστού είναι πιθανότατα η ενεργοποίηση του μενού επιλογής browsers από τη Microsoft. Όπως είναι γνωστό από το Μάρτιο η μεγάλη αμερικανική εταιρεία λογισμικού προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του λειτουργικού της συστήματος να επιλέξουν οι ίδιοι τον browser της επιλογής τους, με τον Internet Explorer να μην αποτελεί πια τον στάνταρ browser των Windows.

Σύμφωνα με την Net Applications ο Chrome ενδέχεται μέχρι το τέλος του έτους να ξεπεράσει το φράγμα του 10%.

pcnea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου