Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Έκλεψαν κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ!

Με έναν θησαυρό έφυγαν από το σπίτι επιχειρηματία διαρρήκτες, οι οποίοι αφαίρεσαν κοσμήματα που ανήκουν στη σύζυγό του, η οποία είναι δικαστική υπάλληλος και η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 200 χιλιάδες ευρώ!
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως προς τη λεία των δραστών διάρρηξη που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια σε σπίτι στο Ηράκλειο, όπως λένε και αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση.
Η διάρρηξη σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης και από εκείνη την ημέρα η ίδια ζει έναν εφιάλτη, ενώ τοποθέτησε προστατευτικά κάγκελα στις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού της.
Η 57χρονη γυναίκα ξεκίνησε για τη δουλειά της στις 7.30 το πρωί και λίγη ώρα μετά έφυγε από το ισόγειο διαμέρισμα και η κόρη της.

Η ίδια πιστεύει ότι οι δράστες της λεηλάτησαν το σπίτι μετά τις 10.30 π.μ., όταν είχε φύγει για την εργασία του κι ένας γείτονας, το σπίτι του οποίου είναι πολύ κοντά στο δικό της.
«Ό,τι έγινε , έγινε στο διάστημα από τις 10.30 π.μ. μέχρι τις 3 το μεσημέρι που επιστρέφω από την εργασία μου. Οι κλέφτες έμειναν για αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι, το οποίο όταν επέστρεψα δεν το αναγνώρισα».

Η 57χρονη, αν και είχε κλειδώσει τις πόρτες του σπιτιού και είχε ασφαλίσει τα παράθυρα ποτέ δεν είχε πιστέψει ότι θα παραβιαζόταν το διαμέρισμά της με τόση ευκολία λόγω του ότι είναι σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης.
Φτάνοντας εκεί είδε ένα βομβαρδισμένο τοπίο. «Λιποθύμησα βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε. Να φανταστείτε ότι είχαν ξηλώσει μέχρι και τις μοκέτες από το πάτωμα, είχαν αδειάσει τους καταψύκτες πετώντας έξω τα τρόφιμα, ενώ είχαν ψάξει σε όλες τις ντουλάπες και τα συρτάρια» σχολιάζει και προσθέτει «ευτυχώς που δεν ήμασταν στο σπίτι με το παιδί μου»
Η αξία των κοσμημάτων που δήλωσε ότι εκλάπησαν είναι εντυπωσιακή, η ίδια όμως τονίζει ότι δεν υπερβάλλει ως προς αυτό.
«Ήταν οικογενειακά κειμήλια από τη μητέρα μου. Μου έκλεψαν ένα δαχτυλίδι το οποίο είχε ένα τεράστιο μπριγιάν. Κάποτε το είχε δει ένας εκτιμητής και μου είχε πει να το βάλω σε τραπεζική θυρίδα. Ήταν λάθος μου που δεν είχα βάλει τόσο ακριβά κομμάτια σε μία θυρίδα. Μου πήραν το μονόπετρο του αρραβώνα μου, μεγάλης επίσης αξίας. Εκτός από δαχτυλίδια, έκλεψαν περιδέραια, βραχιόλια και κοσμήματα του παιδιού μου. Στους αστυνομικούς ανέφερα και έγραψα όσα θυμόμουν από τα πιο ακριβά κομμάτια».
Η 57χρονη δικαστική υπάλληλος είναι σίγουρη ότι οι διαρρήκτες γνώριζαν ότι στο σπίτι της κρύβει έναν θησαυρό.
Είναι πάντως εντυπωσιακό το ότι παρέμειναν αρκετή ώρα εκεί και κανείς δεν τους αντιλήφθηκε. Οι «ποντικοί» παραβίασαν αρχικά την πόρτα της κουζίνας η οποία ήταν κλειδωμένη. Με κατσαβίδι χτύπησαν αλλά δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την κλειδωνιά. Στη συνέχεια άγνωστο πώς κατάφεραν με τα απανωτά χτυπήματα να ρίξουν τους σύρτες από μέσα και η πόρτα άνοιξε με ένα σπρώξιμο.
«Έψαξαν όλο το σπίτι γιατί κι εγώ δεν θυμάμαι που είχα κρύψει τα κοσμήματα. Ήταν σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Παρέμειναν σίγουρα για αρκετή ώρα στον χώρο».

Σύμφωνα με την 57χρονη, μεταξύ των διαρρηκτών πολύ πιθανόν να βρισκόταν και κάποια γυναίκα. «Εκτός από τα κοσμήματα έκλεψαν και τα καλλυντικά της κόρης μου, εσώρρουχα δικά της και δικά μου, ενώ αφαίρεσαν και δύο ζευγάρια παπούτσια» καταλήγει.
Χθες στο σπίτι της οικογένειας συνεργεία τοποθετούσαν κάγκελα στα παράθυρα και συστήματα ασφαλείας.

Χανιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου