Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΧΑΝΙΑ:Δυναμικές αντιδράσεις ,ενάντια στην δημιουργία εφετείου Αν.Κρήτης

Τη στήριξη των βουλευτών και των φορέων του νομού Χανίων στο αίτημά τους να μην δημιουργηθεί έδρα εφετείου ανατολικής Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο, ζήτησαν σήμερα οι δικηγόροι των Χανίων κατά την διάρκεια σύσκεψης, που συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου του νομού.

Οι δικηγόροι των Χανίων που από την Δευτέρα θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ παράλληλα θα κλείσουν και τα δικηγορικά τους γραφεία για μια εβδομάδα, θα επανακαθορίσουν την στάση τους, σε νέα γενική τους συνέλευση, την Παρασκευή.

Σήμερα πάντως, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους με τους βουλευτές και φορείς του νομού, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο και άλλων κινητοποιήσεων , όπως ο αποκλεισμός των δημοσίων οικονομικών υπηρεσιών του νομού.


Παράλληλα ζήτησαν από όλους τους αιρετούς του νομού την ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου τιμής που προβλέπει, σε περίπτωση που ιδρυθεί έδρα εφετείου ανατολικής Κρήτης, την παραίτηση τους.

Οι δικηγόροι ζήτησαν την παρέμβαση τω βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, ενώ το θέμα της ίδρυσης εφετείου ανατολικής Κρήτης, θα συζητηθεί την Τρίτη και στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Στη σημερινή συνάντηση, το "παρών" έδωσαν οι βουλευτές, Ευτύχης Δαμιανάκης, Μανώλης Σκουλάκης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Νομάρχης Χανίων, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου