Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Ρεάλ - «Μπάρτσα» απόψε στο ακριβότερο ντέρμπι της ιστορίας

MΠOPEI η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μαρτσελόνα να ισοβαθμούν στην κορυφή της Primera Division με 70 βαθμούς (21 βαθμούς μπροστά από τους διώκτες τους), οκτώ στροφές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος, ωστόσο το απόλυτο ντέρμπι της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, το γνωστό el clasico, είναι πολλά περισσότερα από έναν αγώνα που δίνει τρεις βαθμούς και ουσιαστικά κρίνει τον φετινό τίτλο στην Ισπανία.

Απόψε, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης (23:00, ΣΚΑΪ) συγκρούονται διαφορετικές φιλοσοφίες, ιστορίες, ιδεολογίες, αλλά και πολλά εκατομμύρια ευρώ.


Πρόκειται για το πιο ακριβό ντέρμπι στην ιστορία, αφού το ετήσιο κόστος των δύο ρόστερ ανέρχεται στα 976 εκατ. ευρώ (536 η «Μπάρτσα», 440 η Ρεάλ), ενώ σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Deloitte, διασταυρώνουν τα ξίφη τους η πλουσιότερη ομάδα του κόσμου (Ρεάλ, 401,4 εκατ. ευρώ) με τη 2η στη λίστα (Μπαρτσελόνα, 365,9 εκατ.)! Μάλιστα, τα έξοδα των δύο ισπανικών συλλόγων για μεταγραφές το περασμένο καλοκαίρι αντιπροσώπευαν το 77% του κόστους του συνόλου των μεταγραφών που έγιναν στο ισπανικό πρωτάθλημα και υπολογίζεται στα 477 εκατ. ευρώ!

Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο τα χρήματα δεν βγάζουν πάντα νικητή, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ετοιμάζουν τα όπλα τους για τη μεγάλη μάχη. Οι «μερένγκες», που είναι αήττητοι στο «σπίτι» τους, ψάχνουν τη νίκη όχι μόνο για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τον πρόωρο και άδοξο αποκλεισμό τους από το Champions League, αλλά και για να πάρουν εκδίκηση τόσο για την ήττα (0-1) στον πρώτο γύρο, αλλά κυρίως για την περυσινή συντριβή 2-6 στο «Μπερναμπέου».

Από την άλλη, οι «μπλαουγκράνα» στοχεύουν να επαναλάβουν τον περυσινό θρίαμβο έναντι της μισητής αντιπάλου. Στο στρατόπεδο της Ρεάλ υπάρχει αγωνία για τη συμμετοχή του Κακά, ενώ στην «Μπάρτσα» αμφίβολος είναι ο Ιμπραΐμοβιτς. Πάντως, οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι θα είναι εκεί και υπόσχονται ένα πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα!



ΕΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου