Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Μεθοδεύονται κινητοποιήσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

ΣE νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι συνδικαλιστές ιδιωτικού και δημοσίου τομέα τις επόμενες μέρες. Χθες, το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργίας στις 22 του μηνός και συλλαλητηρίου στις 28. Εν τω μεταξύ, η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ χθες εξουσιοδότησε την εκτελεστική επιτροπή για την πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης το αμέσως επόμενο διάστημα και ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα Εθνική Σύμβαση Εργασίας, το ασφαλιστικό και τα εργασιακά θέματα.

Εντός των επόμενων, αναμένεται οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις να επιχειρήσουν να συντονιστούν από κοινού για γενική απεργία.

Τόσο οι συνδικαλιστές του ιδιωτικού τομέα όσο και του Δημοσίου αντιδρούν στο σύνολο των αλλαγών στα δύο νομοσχέδια για την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος και των εργασιακών σχέσεων.
Μισθολογικές απώλειες Ειδικότερα, για τους δημοσίους υπαλλήλους –κατά την ΑΔΕΔΥ– η μείωση των αποδοχών θα γίνει αισθητή στο τέλος Απριλίου. Οι απώλειες θα φθάσουν το 12% λόγω του αναδρομικού περιορισμού των επιδομάτων, οι μηνιαίες απώλειες υπολογίζονται από 250 έως 500 ευρώ, ενώ –όπως εκτιμάται– οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα χάσουν συνολικά δύο μισθούς κατά το τρέχον έτος.

EΞΠΡΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου