Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

Κατασχέθηκε πλοίο με ένα εκατομμύριο πακέτα λαθραία τσιγάρα

Πλοίο με ένα εκατομμύριο πακέτα λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τις αρχές στις τρεις τα ξημερώματα στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι διωκτικές αρχές σε συνδυασμένη επιχείρηση εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή Χαλάστρα Καλοχωρίου του Θερμαϊκού Κόλπου το φορτηγό πλοίο «SVESA» σημαίας Ουκρανίας, με πλήρωμα επτά αλλοδαπούς, κατά τη στιγμή που επιχειρήθηκε να εξαχθεί το λαθραίο φορτίο τσιγάρων.

Το πλοίο ακινητοποιήθηκε και οδηγήθηκε συνοδευόμενο από πλωτό του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου κατέπλευσε στις 05:00.

Σύμφωνα με έγγραφα φορτωτικών που βρέθηκαν, το «SVESA» μετέφερε 2.024 κιβώτια (Master cases) που περιέχουν 1.012.000 πακέτα τσιγάρων περίπου, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ακριβούς καταμέτρησης.

Για το περιστατικό, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε τη σύλληψη των ναυτικών και το σχηματισμό δικογραφίας από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων, εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, ενώ τόσο το πλοίο, όσο και το παράνομο φορτίο του κατασχέθηκαν.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου