Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Έλληνας ζητά αποζημίωση 5 εκατ. ευρώ από Τουρκικη εταιρεία γαλακτοκομικών

Ένας Έλληνας, μήνυσε την "Lindahls Mejeri", μια μικρή σουηδική οικογενειακή επιχείρηση γαλακτοκομικών, ζητώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων κορωνών, επειδή η εταιρεία στη συσκευασία και στο διαφημιστικό για τουρκικό δημοσίευσε μια φωτογραφία.
Ο Έλληνας έμαθε για το διαφημιστικό από συγγενή του στη Στοκχόλμη, όπως μετέδωσε το σουηδικό κρατικό ραδιόφωνο.

Εν τω μεταξύ,ο διευθυντής πωλήσεων της σουηδικής εταιρίας «Lindahls Mejeri» χαρακτήρισε υπερβολικό το ποσό της αποζημίωσης και τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με έλληνες δικηγόρους προκειμένου να μειωθεί.

Επίσης υποστήριξε ότι η εταιρεία του έχει συμφωνία με φωτογραφικό οίκο για να χρησιμοποιεί φωτογραφίες του στα διαφημιστικά της, στη συλλογή του οποίου περιλαμβάνεται και η φωτογραφία του μηνυτή. Συμπλήρωσε ότι απορεί πώς ο μηνυτής του προχώρησε στη δίωξή της εταιρείας, επωφελούμενος από το ζήτημα της ιθαγένειάς του.

1 σχόλιο:

  1. Ο Έλληνας από τούς Δελφούς, που μήνυσε την σουηδικη εταιρια γαλακτοκομικων "Lindahls Mejeri", ζητώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων κορωνών, το εκανε επειδή η εταιρεία γιά πάνω από δέκα χρόνια έχει τήν φωτογραφία του πάνω στις συσκευασίες εκατομμυρίων γιαουρτιών πού έχει πουλήσει γιά πάνω από δέκα χρόνια καί συνεχίζει ακόμα νά πουλάει αρνούμενη να την αφαιρεσει
    Η μεγάλη αυτή Σουηδικη εταιρια χρησιμοποιεί παράνομα στα Σουηδικα γιαούρτια την φωτογραφία αυτή γιατί ο Ελληνας δεν εχει δώσει ποτέ την αδεια του.
    Τα γιαούρτια αυτά εχουν επιγραφή "τούρκικο¨γιαούρτι" και ο Ελληνας το θεώρησε προσβολή του να τον χαρακτηριζουν τούρκο,ακομα να χρησιμοποιούν την φωτογραφία του χωρίς τήν συνγκαταθεσή του.Η Σουηδική εταιρια ισχυρίζεται πώς τήν αγόρασε απο Ισπανική διαφημιστική εταιρία , κάτι που δέν ισχύει όμως γιατί δέν εχουν νά δίξουν κάποιο συμβόλαιο αγοράς

    ΧΑΝΙΩΤΗΣ -ΣΟΥΗΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή