Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Σαν σήμερα...

-1821 Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Κωνσταντινούπολη τον πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄, σε αντίποινα για την Ελληνική Επανάσταση.
-1826: Οι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου πραγματοποιούν την ηρωική έξοδο. Ο Χρήστος Καψάλης ανατινάζει την μπαρουταποθήκη στο Μεσολόγγι.

-1835: Το «Κεντρικόν Σχολείον», το πρώτο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του νεοελληνικού κράτους, μεταφέρεται από την Αίγινα στην Αθήνα.
-1896: Ο Σπύρος Λούης κόβει το νήμα στο μαραθώνιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Χρόνος: 2 ώρες, 58 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα.


-1912: Ο «Τιτανικός» σαλπάρει για το πρώτο και τελευταίο ταξίδι του.
-1924: Καταγράφεται η πρώτη ληστεία τρένου στην Ελλάδα, κοντά στη Λάρισα. Μεταξύ των θυμάτων, ένας υπουργός και ο γενικός διοικητής Μακεδονίας.
-1954: Ο θρυλικός πυγμάχος Τζέικ Λα Μότα εγκαταλείπει τα ρινγκ. Στην αυτοβιογραφία του βασίστηκε η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε «Οργισμένο είδωλο».

-1960 Το ΝΑΤΟ αποφασίζει να δημιουργήσει κέντρο βολής κατευθυνόμενων βλημάτων στην Κρήτη.

-1974 Η τουρκική κυβέρνηση ανακοινώνει επίσημα τις προθέσεις της να προχωρήσει σε υποθαλάσσιες έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές που βρίσκονται πάνω στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
-1981: Το νέφος «πνίγει» την Αθήνα, και στέλνει εκατοντάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου