Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας (8/4)

Υποψία
CHLOE
του Ατόμ Εγκογιάν
με τους Λίαμ Νίσον, Αμάντα Σίφριντ, Τζούλιαν Μουρ


Υπόθεση: Η Κάθριν και η Χλόη δουλεύουν σε γειτονικές επιχειρήσεις. Το ιατρείο της Κάθριν βρίσκεται απέναντι από το μπαρ "Four Seasons", όπου η Χλόη απασχολείται ως πόρνη πολυτελείας. Όταν ο σύζυγος της Κάθριν, Ντέιβιντ, χάνει μια πτήση και το πάρτι- έκπληξη για τα γενέθλιά του, η Κάθριν, υποψιαζόμενη ότι την απατά, αναθέτει στην Χλόη να τον σαγηνεύσει ερωτικά, ώστε να δοκιμάσει τις αντοχές του συζύγου της. Δεν μπορεί να φανταστεί όμως τα γεγονότα που ακολουθούν, αλλά και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ίδια και την οικογένειά της.

Χάρι Μπράουν
HARRY BROWN
του Ντάνιελ Μπάρμπερ
με τους Μάικλ Κέιν, Έμιλι Μόρτιμερ, Λίαμ Κάνινγκχαμ


Υπόθεση: O Χάρι Μπράουν είναι ένας έντιμος άνθρωπος που παρακολουθεί την πόλη του να πνίγεται στα ναρκωτικά, το έγκλημα και τη βία. Ό,τι αποκαλούσε έως τώρα σπίτι του βεβηλώνεται από τις συμμορίες που σκορπίζουν τον τρόμο στους κατοίκους. Όταν δολοφονείται βάναυσα ο καλύτερός του φίλος, ο Χάρι αποφασίζει να δράσει. Το στρατιωτικό παρελθόν του τον καλεί και αποφασίζει να γίνει προστάτης της έννομης τάξης. Σύντομα όμως εμπλέκεται και η αστυνομία, με αποτέλεσμα οι εντάσεις και τα επεισόδια να αρχίζουν να βυθίζουν την πόλη στο χάος.

Προσκύνημα στη Λούρδη
LOURDES
της Τζέσικα Χάουσνερ



Υπόθεση: Η Κριστίν έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της πάνω σε μια αναπηρική πολυθρόνα. Όταν αποφασίζει να επισκεφτεί τη Λούρδη, θρυλικό τόπο προσκυνήματος στην καρδιά των Πυρηναίων, το κάνει περισσότερο για να ξεφύγει απ' την απομόνωσή της, παρά από πίστη σ' ένα θαύμα. Ένα πρωί, όμως, ξυπνάει θεραπευμένη, μπορεί ξανά να περπατήσει. Κι ενώ το θαύμα προκαλεί ζήλια και θαυμασμό, η Κριστίν προσπαθεί να επωφεληθεί απ' αυτή την απρόσμενη τύχη.


Το Σινεμά Γυμνό
NAKED CINEMA
των Βάσου Γεώργα, Δημήτρη Κολιοδήμου


Υπόθεση: Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο ελληνικός κινηματογράφος έμπαινε σε μια περίοδο κρίσης. Μία από τις όψεις της λεγόταν «κρίση θεματολογίας» και μία από τις εξόδους άκουγε στο όνομα «ερωτικός κινηματογράφος». Το είδος ήταν ήδη γνωστό από την πληθώρα των ξένων ταινιών, που διανέμονταν στις ελληνικές αίθουσες με την ένδειξη «αυστηρώς ακατάλληλο» και η ντόπια εκδοχή του είχε πολλές παραλλαγές. Όπως είχε και πολλά πρόσωπα, εμπρός και πίσω από την κάμερα, που κυριάρχησαν στο κινηματογραφικό στερέωμα για μια δεκαετία, πριν κάποιοι από αυτούς αλλάζουν ρώτα και πριν κάποιοι άλλοι πάρουν τα πιο εύκολα μονοπάτια της βιντεοταινίας ή ακολουθήσουν τις πιο δύσβατες ατραπούς της σκληρής πορνογραφίας.


Ζητείται Γαμπρός
LEAP YEAR
του Άναντ Τάκερ
με τους Έιμι Άνταμς, Μάθιου Γκουντ, Άνταμ Σκοτ, Τζον Λίθγκοου, Νόελ Ο' Ντόνοβαν, Τόνι Ρορ, Πατ Λάφαν, Άλαν Ντέβλιν



Υπόθεση: Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, χωρίς την πολυπόθητη πρόταση γάμου, η Άννα Μπρέιντι (Έιμι Άνταμς), διακοσμήτρια διαμερισμάτων προς ενοικίαση, αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Επενδύοντας στην αρχαία ιρλανδική παράδοση που θέλει τις γυναίκες να κάνουν πρόταση γάμου στους άνδρες κάθε 29η Φεβρουαρίου (Leap Day), η Άννα αποφασίζει να ακολουθήσει τον καρδιολόγο φίλο της Τζέρεμι (Άνταμ Σκοτ), από την Βοστόνη, στο Δουβλίνο και να ‘ναι εκείνη που θα ζητήσει το χέρι του. Απλό κι εύκολο! Για κακή της τύχη, η Άννα ταλαιπωρημένη από αναξιόπιστες αεροπορικές εταιρίες και κακές καιρικές συνθήκες, αναγκάζεται να μείνει στην άλλη πλευρά της Ιρλανδίας. Εκεί θα ζητήσει τη βοήθεια ενός ανέμελου, αλλά δύστροπου σεφ, του Ντέκλαν (Μάθιου Γκουντ), για να μπορέσει να διασχίσει τη χώρα. Καθώς οι 2 τους «τσακώνονται» στο Σμαραγδένιο Νησί, θα ανακαλύψουν κάτι που έπρεπε να ήξεραν ήδη: ο δρόμος για την αγάπη μπορεί να σε ταξιδέψει σε μέρη που δεν περίμενες.


Nick's Film Αστραπή Πάνω Στο Νερό
NICK'S FILM LIGHTNING OVER WATER / NICKS MOVIE
των Νίκολας Ρέι, Βιμ Βέντερς
με τους Τζέρι Μπαμαν, Τομ Φάρελ, Έντουαρντ Λάχμαν, Κρεγκ Νέλσον, Νίκολας Ρέι, Βιμ Βέντερς



Υπόθεση: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα προβάλλεται η ταινία "Νick's film - Lightning Over Water", των Νίκολας Ρέι, Βιμ Βέντερς. Η συνάντηση δυο μεγάλων σκηνοθετών, δύο μεγάλων σχολών και δύο μεγάλων βλεμμάτων του πολιτισμού μας , των ΝICHOLAS RAY και VIM WENDERS.

ΜΕΝ 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου