Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Πήραν πίσω την παρακράτηση του 8% - 'Ολες οι αλλαγές στο φορολογικό

Αποσύρεται η διάταξη για την παρακράτηση φόρου 8% για τις αμοιβές εταιρειών παροχής υπηρεσιών. Ποιες είναι οι αλλαγές στο φορολογικό...

Βελτιώνεται η ετήσια αντικειμενική δαπάνη για την κύρια κατοικία έτσι ώστε το πρώτο κλιμάκιο μέχρι τα 80 πρώτα τ.μ. να είναι 30€ αντί 60€.

Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην αποφυγή επιβάρυνσης των χαμηλών εισοδημάτων από το τεκμήριο της κατοικίας.


Αντίστοιχα προστίθεται κλιμάκιο για πάνω από τα 300τ.μ. κατοικίας (300€ ανά τ.μ.) προκειμένου η εφαρμογή των
κριτηρίων προκειμένου τα τεκμήρια να προσεγγίζουν το πραγματικό εισόδημα όσων κατέχουν τέτοια κατοικία.


Στη διάταξη για τα τεκμήρια διαβίωσης θα εμπίπτουν όλοι οι συνταξιούχοι ανεξαιρέτως ηλικίας. Ωστόσο οι συνταξιούχοι άνω των 65 ετών θα έχουν μείωση 30% στο σύνολο των τεκμηρίων.


Η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει από τη φοίτηση παιδιών στα ιδωιωτικά σχολεία α’θμιας και β’θμιας εκπαίδευσης θα προσδιορίζεται με βάση της αποδείξεις και δεν θα φορολογούνται με βάση το μέσο όρο.


Θεσπίζονται άμεσα πρόστιμα για όσους δεν κόβουν αποδείξεις.

Αποσυνδέεται από την αντικειμενική δαπάνη η χρήση μιας οικιακής βοηθού προκειμένου να μην αποτελέσει η ρύθμιση κίνητρο για μαύρη εργασία και προκειμένου να μην δημιουργεί δυσλειτουργία στην πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει στον τομέα αυτό το Υπουργείο Εργασίας.

Θεσπίζεται κλιμάκωση στη φορολόγηση των golden boys των τραπεζών. Έτσι, βελτιώνεται και ρυθμίζεται με κλίμακα η φορολόγηση των μπόνους στελεχών των τραπεζών προκειμένου να μην επιβαρυνθούν χαμηλόβαθμα και μεσαία στελέχη υπέρμετρα. ( Η φορολόγηση φτάνει ακόμη και 90% για μπόνους άνω των 80.000 ευρώ).


Εξορθολογίζονται και γίνονται πιο αυστηρές οι ρυθμίσεις για την αντικειμενική δαπάνη σκαφών αναψυχής και αεροπλάνων. Λαμβάνεται ιδιαίτερη πρόνοια για τα ιστιοφόρα και για τα σκάφη παραδοσιακής ναυπηγικής.


Αυξάνεται το ποσό της μείωσης του φόρου στα 3.000€ για τους διαζευγμένους και εν διαστάσει που καταβάλλουν διατροφή.


Αυξάνεται η έκπτωση από τον φόρο για όσους έχουν συνάψει ιδιωτική ασφάλιση από 1.000€ σε 1.200€ για τον άγαμο και σε 2.400€ για οικογένεια.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου