Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΖΩΝΙΑΝΑ:Εφυγαν σαν κυνηγημένοι οι συγγενείς του φονιά

Καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί είναι η κατάσταση στα Ζωνιανά μετά τη δολοφονία του 60χρονου κτηνοτρόφου από τον 52χρονο συγγενή και συγχωριανό του.

Ο δράστης μαζί με τον 28χρονο γιο του παραδόθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στις διωκτικές αρχές και χθες το πρωί, συνοδευόμενοι από ισχυρή αστυνομική δύναμη, οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου προκειμένου να βρεθούν ενώπιον των δικαστικών λειτουργών.


Στο πλευρό τους δεν ήταν κανείς από τους στενούς συγγενείς τους καθώς όλοι εγκατέλειψαν κάτω από άκρα μυστικότητα τα Ζωνιανά υπό τον φόβο της βεντέτας. Η σύζυγος και η 14χρονη κόρη του 52χρονου δράστη, η σύζυγος του γιου του και τα δύο μικρά παιδιά τους, ηλικίας 3 ετών και 50 ημερών, καθώς και ο αδελφός του με τα έξι ανήλικα παιδιά του έφυγαν σαν κυνηγημένοι μέσα στη νύχτα για να γλιτώσουν από το μαύρο πέπλο του θανάτου.

Πατέρας και γιος, αφού συνάντησαν τον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν για τις πράξεις τους στις 10.00 το πρωί της Κυριακής. Στη συνέχεια, περικυκλωμένοι από δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς, πήραν και πάλι τον δρόμο για τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τόσο κατά την ομολογία του στις αστυνομικές αρχές όσο και κατά την απολογία του στον εισαγγελέα, ο δράστης φέρεται να πήρε όλη την ευθύνη του εγκλήματος πάνω του, ισχυριζόμενος ότι ήταν μόνος του, χωρίς τον γιο του και μάλιστα σε άμυνα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο 60χρονος, με τον οποίο είχαν χρόνιες κτηματικές και προσωπικές διαφορές, πυροβόλησε το απόγευμα της Τρίτης αναίτια τον 28χρονο γιο του και τον κυνήγησε για να τον σκοτώσει.

Οταν ο ίδιος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το παιδί του για το συμβάν, άρπαξε την καραμπίνα και έσπευσε στην περιοχή προκειμένου να το προστατεύσει. Οταν είδε τον 60χρονο τον πυροβόλησε και έπειτα τηλεφώνησε στην Αμεσο Δράση. Ερωτηθείς για ποιο λόγο ο γιος του εξαφανίστηκε μετά το έγκλημα, ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε για τη ζωή του από το ενδεχόμενο να ξεσπάσει βεντέτα.


espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου