Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Προσεχώς... δωρεάν ίντερνετ στο Ρέθυμνο

Τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την ελεύθερη πλοήγηση στο διαδίκτυο και σε υπαίθριους χώρους, πρόκειται να προσφέρει ο δήμος Ρεθύμνου στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης. Τα απαραίτητα έργα για την επίτευξη του στόχου αυτού έχουν συνολικό προϋπολογισμό 280.000 ευρώ και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009.
Η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο από κεντρικά δημόσια σημεία θα προσφέρει μια σημαντική αναβάθμιση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και στον τουρισμό, οδηγώντας και την πόλη του Ρεθύμνου στην νέα τεχνολογική εποχή.
Το πρώτο σημείο δωρεάν παροχής της υπηρεσίας θα είναι η καινούρια πλατεία στην παλιά πόλη, όπου το έργο αναμενόταν να έχει ήδη ολοκληρωθεί αλλά παρατάθηκε η έναρξή του και εκτιμάται πως θα είναι έτοιμο μέχρι το καλοκαίρι. ''........''


Για όσους δεν διαθέτουν φορητό υπολογιστή αλλά επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ίντερνετ, υπάρχουν ήδη διαθέσιμοι για το κοινό υπολογιστές στο χώρο της κεντρικής δημόσιας βιβλιοθήκης. Επίσης όπως δήλωσε στην Κρητική Επιθεώρηση η κ. Παλιεράκη, «ο δήμος διαθέτει το κέντρο πρόσβασης στο διαδίκτυο, που υπάρχουν δέκα θέσεις υπολογιστών και σύνδεση στο ίντερνετ και μπορούν εκεί οι πολίτες και οι επισκέπτες δωρεάν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο». Το κέντρο βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 19, στο χώρο που στεγάζεται το κέντρο πληροφόρησης νέων, επί της παραλιακής οδού.

Όλες οι υπηρεσίες που παρέχονται σχετικά με τους δημοτικούς υπολογιστές είναι δωρεάν.΄΄.........΄΄
ΛΗΔΑ ΣΙΣΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου