Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ερευνα για το καθεστώς που επικρατεί στα πρατήρια βενζίνης της Κρήτης.Υποχρεωτική η ταμειακή μηχανή.

Σε υποχρεωτική εγκατάσταση από την 1η Ιανουαρίου 2010 ταμειακών μηχανών στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με παράλληλη λειτουργία του συστήματος εισροών-εκροών προχωρεί το υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο δέσμης μέτρων που ανακοίνωσε σήμερα για τη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά υγρών καυσίμων και την αποφυγή αδικαιολόγητων ανατιμήσεων στη λιανική.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, η χρονική απόσταση για την εγκατάσταση των ταμειακών μηχανών επιβάλλεται για την έγκαιρη προμήθεια και εγκατάσταση των απαραίτητων συστημάτων ενώ γνωστοποίησε ότι η συγκεκριμένη δράση θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
Επίσης ο υπουργός τόνισε ότι συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το καθεστώς που επικρατεί στην Κρήτη και αναμένονται τα συμπεράσματά της για την λήψη περαιτέρω αποφάσεων ενώ το υπουργείο συνολικά για την καλή λειτουργία της αγοράς υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα προχωρά στην ενισχυση των ΚΕΔΑΚ με διεύρυνση του αντικειμένου τους πέραν των ποιοτικών ελέγχων και σε κοστολογικούς ελέγχους.
Ακόμα, δημιουργείται στο υπουργείο κεντρικό σύστημα παρακολούθησης των ελέγχων και των κυρώσεων από όλους τους φορείς ελέγχου ανά τομέα δραστηριότητας, ενώ δημιουργείται και εθνικό μητρώο αδειών για όλους τους κλαδους που εμπλέοκονται στο κύκλωμα υγρών καυσίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου