Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Απίστευτη ταλαιπωρία το ταξίδι Μήλος-Κρήτη.Αρχίζουν κινητοποιήσεις οι κάτοικοι.

«Καταδικασμένοι» να κάνουν τον «γύρο του Αιγαίου» για να φτάσουν στις σχολές τους στην Κρήτη είναι περίπου 30 φοιτητές, μόνιμοι κάτοικοι της Μήλου, που είχαν πάει στο νησί τους για τις πασχαλινές διακοπές. Ετσι, ένα ταξίδι που κανονικά θα διαρκούσε 6 με 6,5 ώρες οι φοιτητές και άλλοι ταξιδιώτες θα υποχρεωθούν να το κάνουν σε περισσότερες από 14 ώρες, αφού μάλιστα πληρώσουν εισιτήρια σε δύο πλοία για να πάνε από τη Μήλο στο Ηράκλειο μέσω... Πειραιά!

Αιτία της απίστευτης «Οδύσσειας» είναι η διαρκής αναστάτωση στα επιδοτούμενα -μάλιστα- δρομολόγια σύνδεσης Μήλου με Κρήτη με πλοία της GA Ferries, συμφερόντων του Γ. Αγούδημου, που έχει οδηγήσει σε απόγνωση όλους τους φορείς της Μήλου και είναι έτοιμοι από την 1η Μαϊου να κλείσουν το λιμάνι τους γι αυτά.

«Δεν συζητάμε πια για τουριστική ανάπτυξη. Εμείς, πλέον δεν μπορούμε να επιβιώσουμε στα νησιά μας. Από τον Νοέμβριο τα πλοία του κ. Αγούδημου δεν εξυπηρετούν. Πότε σταματάνε γιατί δεν έχει λεφτά να πάρει καύσιμα και πότε γιατί χρωστάει στα πληρώματα. Κανένας δεν ξέρει πότε και εάν θα γίνει δρομολόγιο», καταγγέλλει στο «Εθνος» η έπαρχος Μήλου κ. Ν. Καλογεράκη.

Σε αυτή την κατάσταση, που οδηγεί σε απόγνωση το νησί, όπως λέει η κ. Καλογεράκη, «το υπουργείο Ναυτιλίας κωφεύει. Δεν απαντάει σε καμία καταγγελία μας εδώ και έναν μήνα».

Ετσι, το επαρχείο και ο Δήμος Μήλου και μια σειρά από φορείς του νησιού αποφάσισαν να προχωρήσουν, από την 1η Μαϊου, σε κινητοποιήσεις, κλείνοντας το λιμάνι για τα πλοία της εταιρείας GA Ferries, διεκδικώντας αξιόπιστη ακτοπλοϊκή σύνδεση. Εφημερίδα ''ΕΘΝΟΣ''



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου