Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στα Χανιά.

Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Ν. Χανίων ,με ανακοίνωση που εξέδωσαν ,καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες του Νομού να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνει τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς «ενάντια στα νέα αυξημένα χαράτσια που καλούνται οι αγροτοκτηνοτρόφοι να πληρώσουν για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους για τις επιδοτήσεις, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι δε θα πληρώσουν φέτος».
Όμως και οι αγρότες συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες για το χαράτσι που καλούνται να πληρώσουν και φέτος, παρά τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές υποσχέσεις, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης.
Ετσι, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων «Η Ενότητα», με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σωτήρη Χατζηγάκη, τονίζει πως «παρότι ο προηγούμενος υπουργός κ. Κοντός είχε εξαγγείλει ότι κατά τη φετινή ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν θα πλήρωναν τέλη ενεργοποίησης, ανακόλουθοι για μία ακόμη φορά των εξαγγελιών σας και σε μια περίοδο που το εισόδημά μας είχε μειωθεί δραματικά και οι αγρότες μας έχουν φθάσει πλέον στα όριά τους καλούνται όχι μόνο να πληρώσουν τα τέλη, αλλά και πολύ αυξημένα σε σχέση με την περυσινή χρονιά, λέγοντάς μας ότι θα μας τα επιστρέψετε τον Σεπτέμβριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου