Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Σταθερά μπροστά το ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ του Κυριακάτικου Τύπου

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο για την επικείμενη μάχη των ευρωεκλογών.

Ανάλογη είναι η εικόνα και για τις εθνικές εκλογές, όπου η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων δείχνει, μάλιστα, να διευρύνεται.

Ειδικότερα, η διαφορα του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές κυμαίνεται από 2,1 ποσοστιαίες μονάδες που προβλέπει η Focus για τη "RealNews", ανεβαίνει στο στο 3 στη δημοσκόπηση της Pulse για την "Απογευματινή", στο 3,2 την καταγράφει Μarc για το "Έθνος της Κυριακής", στο 3,7 η Αlco για το "Πρώτο Θέμα" και στο 4,5 η Public Issue για την "Καθημερινή της Κυριακής.

Στις ίδιες δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές, τα ποσοστά του ΚΚΕ -που ανακάμπτει και διεκδικεί με αξιώσεις την τρίτη θέση από το ΣΥΡΙΖΑ- ξεκινούν από 5,5% και φτάνουν ως το 8,1%.

Το χαμηλότερο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,3%, ενώ το μεγαλύτερο 6,4%, ενώ ο ΛΑΟΣ ξεκινά από 4% και φτάνει μέχρι 5,5%.

Δυναμική καταγράφεται και για τους Οικολόγους, που συγκεντρώνουν ποσοστά από 3,5% έως 4,8%.

Στις εθνικές εκλογές, το άνοιγμα της ψαλίδας που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ κυμαίνεται από 3,4 μονάδες έως και 4,7 μονάδες. Στη δημοσκόπηση της Public Issue για την "Καθημερινή της Κυριακής" καταγράφεται η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ, με 5,5 μονάδες, ωστόσο δεν πρόκειται για πρόθεση ψήφου αλλά για εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου