Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Πενήντα χιλιάδες ειδοποιητήρια για πρόστιμα απο τον Δήμο Χανίων !

Περισσότερα από 50.000 ειδοποιητήρια που αφορούν πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ, όπως έχουν βεβαιωθεί από τη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία, έχει αποστείλει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμος Χανίων! Τα ειδοποιητήρια αυτά αφορούν κυρίως κατοίκους των Χανίων αλλά και άλλων σημείων της χώρας.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία αλλά και την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, κ. Μιχάλης Ντάλλας, επισημαίνει πως "υπάρχει μια αναστάτωση για τα τόσα ειδοποιητήρια" συμπληρώνοντας πω
ς εκ του νόμου είναι υποχρεωμένος να εισπράξει τα χρήματα που οφείλονται.
Επειδή όμως εντοπίζονται και λάθη, ο Δήμος Χανίων εξετάζει κάθε αίτημα πολίτη προκειμένου να επιβεβαιωθεί η κάθε παράβαση. Τα ειδοποιητήρια αφορούν επιβαλλόμενα πρόστιμα που ξεκινούν από 20 ευρώ μέχρι και κάποιες χιλιάδες και συνολικά φτάνουν τα 8,5 εκ. ευρώ! Αφορούν κυρίως παραβάσεις του ΚΟΚ από τη Δημοτική Αστυνομία ή την Τροχαία Χανίων.
"Οπως και πριν από δύο χ
ρόνια έτσι και τώρα στάλησαν ειδοποιήσεις μετά από μια σύμβαση που κάναμε με τα ΕΛΤΑ. Υπολογίζουμε ότι είναι 50.000 τα ειδοποιητήρια που στείλαμε σε όλη τη χώρα", αναφέρει ο κ. Ντάλλας.
Από πολίτες έχουν εκφραστεί έντονα παράπονα για διάφορες υποθέσεις. Πολλά από αυτά έχουν βάση, όπως παραδέχεται ο κ. Ντάλλας, καθώς, όπως δηλώνει, "έχουν παρουσιασθεί κάποια προβλήματα κυρίως σε περιπτώσεις αυτοκινήτων που είχαν αλλάξει κάτοχο ή σε άλλα που από τον δημοτικό αστυνομικό ή τον τροχονόμο είχε γραφεί ένα λάθος νούμερο και έτσι η κλήση πήγε σε άλλον ιδιοκτήτη ή και άλλες περιπτώσεις που το πρόστιμο είχε πληρωθεί αλλά δεν είχε πιστωθεί σωστά. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που σε καθημερινή βάση η υπηρεσία προσπαθεί να τα λύσει. Υπάρχουν τέσσερις υπάλληλοι που δέχονται τις αναφορές των πολιτών, τις καταγράφουν και δίνουν απαντήσεις".
Για τον πολίτη που πιστεύει ότι έχει πληρώσει αλλά δεν έχει κρατήσει την απόδειξη ο κ. Ντάλλας συστήνει "να ενημερώσει άμεσα την υπηρεσία μας. Θα μας αφήσει κάποιο περιθώριο δίνοντάς μας το τηλέφωνό του και ειδικό συνεργείο θα ψάξει μέσα από το αρχείο μας για να δει τι γίνεται. Εχουμε τέτοιες περιπτώσεις. Γιατί υπηρεσία που δουλεύει και υπάλληλοι που δουλεύουν κάνουν λάθη. Δεν κάνουν λάθη μόνο όσοι δεν δουλεύουν. Υπάρχουν κάποια προβλήματα που προσπαθούμε να τις λύσουμε. Γενικά υπάρχει μια αναστάτωση αλλά όποιος έχει πρόβλημα η υπηρεσία θα το ψάξει, θα βρει αν έχει γίνει λάθος και που και θα του ζητήσουμε και συγγνώμη για την ενόχληση. Υπάρχει μια περίπτωση πολίτη που το 2007 του είχαμε ζητήσει εγγράφως συγγνώμη για το λάθος και τώρα του ξαναστείλαμε και πάλι να πληρώσει την κλήση για την οποία το 2007 του είχαμε πει ότι είναι λάθος! Είναι θέματα μηχανογράφησης αυτά και γίνονται λάθη, τα οποία όμως αντιμετωπίζονται".
Για όσους δεν ανταποκριθούν στα ειδοποιητήρια ο κ. Ντάλλας αναφέρει πως η διαδικασία έχει ως εξής:
"Για ποσά άνω των 298 ευρώ ειδοποιείται η Εφορία από τον Δήμο Χανίων ώστε ο οφειλέτης να μην παίρνει φορολογική ενημερότητα. Ο νόμος λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να αποστείλουμε τα ειδοποιητήρια και να εισπράξουμε τα χρήματα που οφειλονται".''Χανιώτικα νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου