Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Μείωση μισθού σε αστυνομικούς αποφάσισε ο Χρ.Μαρκογιανάκης.. Ξέσπασε σάλος

Μείωση ακόμη και 200 ευρώ στους μισθούς των αστυνομικών που τοποθετούνται, έστω και προσωρινά σε υπηρεσίες γραφείου, αποφάσισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.Πρόκειται ουσιαστικά για την ενεργοποίηση νόμου που ψηφίστηκε το 2003, όπου αναφέρεται ότι όσοι αστυνομικοί κρίνονται ακατάλληλοι για χρήση όπλου, θα τοποθετούνται σε μη μάχιμες υπηρεσίες γραφείου και θα υπάρξει μείωση μισθού.

Ο σάλος που έχει προκληθεί μεταξύ των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ, είναι τεράστιος αφού οι μειώσεις στον μισθό θα είναι μεγάλες.Περίπου από 100 έως και τουλάχιστον 200 ευρώ θα χάσουν από τον μηνιαίο μισθό τους οι αστυνομικοί ενώ ο νόμος ομαδοποιεί τόσο εκείνους που έχουν τραυματιστεί εν ώρα καθήκοντος και έχουν τοποθετηθεί σε υπηρεσία γραφείου, όσο και αυτούς οι οποίοι μετά από τα ψυχομετρικά τεστ που θα ξεκινήσουν άμεσα στους κόλπους της ΕΛΑΣ, αποδειχθεί ότι έχουν ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας.
Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί, μόλις ενημερώθηκαν για την απόφαση του κ. Μαρκογιαννάκη, ξεσηκώθηκαν ενώ αναμένεται σύντομα άμεση παρέμβαση προς το υπουργείο, ζητώντας να καταργηθεί αυτή η διάταξη. ''Ημερησία''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου