Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Cretan Lines: Στόχος η δρομολόγηση πλοίου Ρέθυμνο-Πειραιάς.

Τρία πλοία ευρωπαϊκών προδιαγραφών εξετάζονται από την Cretan Lines ως τα πλέον κατάλληλα για δρομολόγηση στη γραμμή Ρέθυμνο – Πειραιάς, και η Διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως θα καταφέρει να προχωρήσει στην αγορά του ενός και σε περίπου ενάμιση μήνα θα είναι στο λιμάνι του Ρεθύμνου.
Η εταιρεία έχει στο λογαριασμό της, από τις μερίδες που έχουν αγοράσει οι ρεθυμνιώτες, περίπου 500 χιλιάδες ευρώ, ένα ποσό ελάχιστο βέβαια, εφόσον επιδίωξη είναι η αγορά. Ωστόσο ο πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης της εταιρείας, Μανώλης Μανωλακάκης υποστηρίζει πως λόγω της οικονομικής κρίσης οι τιμές έχουν πέσει και πως με περίπου 6 – 7 εκατομμύρια ευρώ, είναι δυνατόν να αγοραστεί πλοίο, αξιόπιστο και σύγχρονο.
Πως όμως από τα 500 χιλιάδες ευρώ θα φτάσει η εταιρεία στα τουλάχιστον 6 εκατομμύρια που, όπως υποστηρίζει, χρειάζονται;
«Δεν έχουν βάλει οι δήμοι, η ΤΕΔΚ και η Νομαρχία τα χρήματα που έχουν δεσμευτεί. Από τη στιγμή που θα βρούμε το κατάλληλο καράβι, θα μαζευτούν αυτά τα χρήματα και πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν και όλοι οι ρεθυμνιώτες που θα δουν τη θετική αυτή εξέλιξη. Άλλωστε οι τιμές έχουν πέσει, από 25 – 30 εκατομμύρια για τα πλοία που μας ενδιαφέρουν, στα 6 με 7 για ένα αξιόπλοο πλοίο. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μπορεί να γίνει διακανονισμός με τον πλοιοκτήτη για ένα με δύο χρόνια. Όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο πλοίο και να βοηθήσουν οι ρεθυμνιώτες», υποστηρίζει ο πρόεδρος της εταιρείας.
Ο κ. Μανωλακάκης τονίζει πως αν δεν μπει πλοίο στη γραμμή φέτος, τότε το θέμα θα συζητηθεί και θα εξεταστεί του χρόνου πάλι, καθώς οι κινήσεις γίνονται αυτήν την εποχή από την Cretan Lines σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το Ρέθυμνο την τουριστική περίοδο, ενώ παράλληλα εκτιμάται πως είναι καλή περίοδος γιατί λόγω κρίσης είναι καλές οι τιμές.
Χαρά Βηλαρά ''goodnet.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου