Παρασκευή 8 Μαΐου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας σήμερα : Αφιερωμένη στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία .Ενέργειες ευαισθητοποίησης στην Κρήτη.

Αθήνα: Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Επιστημονική Κοινότητα για την Θαλασσαιμία και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας).
Ο εορτασμός αυτός έχει ως στόχο την αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της θαλασσαιμίας καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.
Στη χώρα μας, 3.000 άνθρωποι με θαλασσαιμία χρειάζονται τακτικά αίμα.Η 8η Μαΐου είναι μια ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία και στις οικογένειές τους, που παρά τη δυσκολία των συχνών μεταγγίσεων αγωνίζονται και τα καταφέρνουν.Με το διττό αυτό ενημερωτικό σκοπό, ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» θα διανείμει έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό που αφορά την πρόληψη της Μεσογειακής Αναιμίας και την εθελοντική αιμοδοσία, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλους φορείς νέων στην Κρήτη.
Επίσης, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Ηρακλείου, την Παρασκευή 8 Μαΐου θα πραγματοποιήσει σχετικό ενημερωτικό περίπτερο στο ΤΕΙ Ηρακλείου για τις ώρες 10:00-13:00.
Παρόμοιες ενέργειες ευαισθητοποίησης θα υπάρξουν και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κρήτης, κίνηση που έχει σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου