Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Σύσκεψη σήμερα για προσβάσεις του νέου δρόμου Ηράκλειο- Βιάννος.

Σύσκεψη για το θέμα των προσβάσεων του νέου δρόμου Ηράκλειο- Βιάννος πραγματοποιήθηκε
σήμερα στα Γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης υπο τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα .
Συμμετείχαν
ο Αντιδήμαρχος Αρκαλοχωρίου κ. Βασιλάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των κατοίκων των περιοχών Ινίου, Κασσάνων , Καραβάδω , Καλού χωριού και Υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μετά την συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας μεταξύ άλλων δήλωσε:
«Όπως γνωρίζετε την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε στην κυκλοφορία τον δρόμο Ηράκλειο- Βιάννος . Ένας πολύ ωραίος δρόμος, ένας πολύ χρήσιμος δρόμος και πιστεύω οι κάτοικοι της Βιάννου πολύ γρήγορα και με ασφάλεια θα φθάνουν πλέον στον προορισμό τους από το Ηράκλειο και προς το Ηράκλειο. Παράλληλα ,ένας καινούργιος δρόμος ,όπως αντιλαμβάνεσθε, μας αλλάζει και τις συνήθειες. Μας αλλάζει και τις δυνατότητες που είχαμε να έχουμε προσπέλαση στις δικές μας περιουσίες. Είμαστε αναγκασμένοι λοιπόν όχι να αλλάξουμε τον δρόμο, αλλά να αλλάξουμε τις συνήθειές μας. Παράλληλα όμως είμαστε και υποχρεωμένοι να σεβόμαστε δίκαια αιτήματα κατοίκων.
Άρα είναι ξεκάθαρο, ότι δεν απορρίπτουμε τίποτα, ούτε επιβάλλουμε τίποτα. Μαζί βρίσκουμε τις λύσεις, έχουμε σκεφτεί ορισμένες λύσεις, υπάρχει η δυνατότητα μέσα σε μία εβδομάδα να δώσουμε προσβάσεις, νόμιμες, το τονίζω. Η Περιφέρεια δεν είναι σε θέση να δώσει ούτε επιθυμεί να δώσει παράνομες προσβάσεις . Να δώσει νόμιμη πρόσβαση, από και προς τις περιουσίες των κατοίκων με την προϋπόθεση όμως ότι θα μας βοηθήσει η τοπική κοινωνία. Και για να είμαι συγκεκριμένος, εμείς εκεί θα κάνουμε ένα κόμβο. Ο κόμβος όμως θα γίνει με το ΕΣΠΑ. Δεν μπορώ να υποσχεθώ λοιπόν κόμβο, πριν από δύο χρόνια. Γιατί θέλω να είμαι ξεκάθαρος.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου