Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Οι περισσότεροι μαθητές δημοτικού δεν τρώνε πρωϊνό και προτιμούν πίτσες, κρουασάν και κουλούρια από το κυλικείο

Αν και το πρωινό και το δεκατιανό είναι δύο πολύ σημαντικά γεύματα, ιδιαίτερα για τα παιδιά, εντούτοις δε δίνεται ιδιαίτερη σημασία σ'Α αυτά, με αποτέλεσμα, είτε να μην παίρνουν πρωινό ή/και δεκατιανό, είτε να καταναλώνουν τρόφιμα χαμηλής διατροφικής αξίας. Οι πίτσες, τα κρουασάν, τα κουλούρια με μερέντα, τα τοστ και τα σάντουιτς, που αγοράζουν από το κυλικείο του σχολείου, κυριαρχούν στις προτιμήσεις των μαθητών του δημοτικού, ενώ ελάχιστοι είναι εκείνοι που παίρνουν τρόφιμα από το σπίτι τους. Ειδικότερα, το 76,3% καταναλώνουν πίτσες, κρουασάν, κουλούρια με μερέντα, τοστ και σάντουιτς, ενώ μόνον 7,35% παίρνουν τρόφιμα από το σπίτι.
Σε ποσοστό 16,35% δεν τρώνε καθόλου στα διαλείμματα, στο σχολείο. Σε ό,τι αφορά δε,
το πρωϊνό, οι μαθητές δημοτικού, που τρώνε στο σπίτι, προτιμούν γάλα, δημητριακά και χυμούς. Τα αγόρια τρώνε το πρωί στο σπίτι σε ποσοστό 57,1% και τα κορίτσια μόνο σε ποσοστό 25,9%
Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα έρευνας για τις διατροφικές συνήθειες παιδιών δημοτικού σχολείου, σχετικά με τη λήψη πρωινού γεύματος, που διενεργήθηκε από το ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, σε δείγμα 55 μαθητών της ΣΤ΄τάξης του δημοτικού και παρουσιάζονται στο 2ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονος τρόπος ζωής και πρόληψη καρδιαγγειακών και μυοσκελετικών παθήσεων», το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

''Εξπρές''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου