Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Κύμα δημοσκοπήσεων στον Κυριακάτικο Τύπο. Απόσταση ασφαλείας για το ΠΑΣΟΚ.

Απόσταση ασφαλείας από 2,6% έως 3,5% διατηρεί το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στο κύμα δημοσκοπήσεων του Κυριακάτικου Τύπου μία εβδομάδα πριν από τις ευρωκάλπες. ΚΚΕ και Οικολόγοι Πράσινοι δίνουν μάχη για την τρίτη θέση εν όψει της 7ης Ιουνίου.
Σε δημοσκόπηση της εταιείας Rass για το Παρόν της Κυριακής το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται στο 2,7%. Η διαφορά φθάνει στο 3,0% στην έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυρ
ιακής και στο 3,2% στη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για τον Ελεύθερο Τύπο.
Το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 3,4% στη δημοσκόπηηση της Alco για το Πρώτο Θέμα, ενώ 3,5% είναι η διαφορά υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στη μέτρηση της Public Issue για την εφημερίδα Καθημερινή, όσο και στην έρευνα της εταιρείας Marc για το Έθνος της Κυριακής.

Ο δημοσκοπικός «πυρετός» φέρνει το ΚΚΕ και τους Οικολόγους Πράσινους να παλεύουν για την τρίτη θέση στις κάλπες της 7ης Ιουνίου, με την έκβαση της μάχης να συνεξαρτάται από το ποσοστό της αποχής των ψηφοφόρων.Στις επτά μετρήσεις το Κομμουνιστικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστά από 5,5 έως 8,8% και οι Οικολόγοι Πράσινοι από 6,4% έως 9,2%.
Μειωμένα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμφανίζει στις επτά δημοσκοπήσεις ποσοστά από 4,2% έως 6,8%. Σταθερός είναι ο ΛΑΟΣ με ποσοστά από 3,1% έως 5,1%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου