Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Γυμναστική-Ξεκινά το πρωτοποριακό πρόγραμμα για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση αθλητικού υλικού

Ενεργή συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος θα έχει κατά τον επόμενο ενάμιση μήνα (1 Ιουνίου - 15 Ιουλίου) η οικογένεια της ελληνικής γυμναστικής, μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ανακύκλωση Αθλητικού Υλικού Γυμναστικής», το οποίο θέτει σε λειτουργία η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα τη Δευτέρα, η ομοσπονδία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει τον παλιό αθλητικό εξοπλισμό που δεν χρειάζονται πλέον οι αθλητές - αθλήτριες, αλλά και οι σύλλογοι που ανήκουν στο δυναμικό της: Χρησιμοποιημένες αλλά καλοδιατηρημένες αθλητικές φόρμες, μπλουζάκια, κορμάκια, κολάν και λοιπά είδη αθλητικού ιματισμού, παπουτσάκια προπόνησης και αγώνων ενόργανης και ρυθμικής, καθώς επίσης φορητά όργανα ρυθμικής (σχοινάκια, στεφάνια, μπάλες, κορύνες, κορδέλες), στρώματα, βατήρες, πλινθία και ίππους.
Το αθλητικό υλικό που θα συγκεντρωθεί, πρόκειται στην συνέχεια να παραχωρηθεί στην Α
φρικανική Ομοσπονδία Γυμναστικής (UAG), σε συνεργασία της Ε.Γ.Ο. με τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG) και υπό την αιγίδα του Προγράμματος Περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).
Η πρωτοβουλία της Ε.Γ.Ο. έχει, άλλωστε, ενταχθεί στη λίστα με τις επίσημες δράσεις της UNEP για τον φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος (Παρασκευή 5 Ιουνίου). ''ΑΠΕ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου