Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Εντατικοί έλεγχοι για άγρα πελατών στο Ρέθυμνο.

Με στόχο την ευταξία και τη νομιμότητα σε πόλη και ενδοχώρα, η Τουριστική Αστυνομία Ρεθύμνου με την έναρξη της σεζόν ξεκίνησε τους εντατικούς ελέγχους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του αντικειμένου της, που επικεντρώνεται σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην άγρα πελατών, σε ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και τουριστικά λεωφορεία όσον αφορά στην ασφάλεια που παρέχεται στους ξένους επισκέπτες, καθώς και σε ξενοδοχεία και πανσιόν.
Παρά το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο, από την αρμόδ
ια υπηρεσία διαπιστώθηκε ήδη αυξημένη παραβατικότητα σε ξενοδοχειακές μονάδες που δεν διαθέτουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ για τις πισίνες. Αυτό σημαίνει ότι για την συγκεκριμένη εγκατάσταση δεν έχει χορηγηθεί άδεια καθώς δεν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των ενοίκων, παράβαση που αποτελεί πλημμέλημα, όπου εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία.
Ωστόσο και φέτος μέλημα τη Τουριστικής Αστυνομίας όπως ανέφερε στα «Ρ.Ν», η διοικητής
της υπηρεσίας, αστυνομικός υποδιευθυντής Εύα Σηφάκη, θα είναι η άγρα πελατών που αποτελεί φαινόμενο για τα τοπικά δεδομένα, καθώς πριν καλά-καλά ξεκινήσει ενεργά η σεζόν υποβλήθηκαν μηνύσεις.
Σημειώνεται ότι η αρμοδιότητα πάταξης του πλανόδιου εμπορίου είτε αυτό συντελείται στους δρόμους, είτε στην παραλία που αποτελεί «αγκάθι» όσον αφορά στην παρενόχληση των ξένων επισκεπτών, αλλά και στα αμφιβόλου προϊόντα που διατίθενται από υγιεινής πλευράς, την αρμοδιότητα πλέον έχει αναλάβει η δημοτική αστυνομία, στην οποία όταν χρειαστεί παρέχεται η αρωγή της Τουριστικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το τμήμα εμπορίου της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.
''Ρεθυμνιώτικα νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου