Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Παγκόσμια ημέρα μουσικής σήμερα .Ολοκληρώνεται '' η Ευρωπα'ι'κη γιορτή ''στα Χανιά

Η 21η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής και γιορτάζεται σε όλη την Ευρώπη μέσο του πολιτιστικού δικτύου "Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής" με συναυλίες ΔΩΡΕΑΝ για το κοινό σε περίπου 22από του μεγαλύτερους Δήμους της Ευρώπης.
Από το 1982, με πρωτοβουλία του τότε Γάλλου Υπουργού πολιτισμού κυ
ρίου Jack Lang, την οικονομική υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί σ’ όλη τη χώρα, κατακλύζουν, αφιλοκερδώς, δημοτικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, δρόμους, σταθμούς κ.α., δίνοντας χιλιάδες συναυλίες.
Η Γιορτή της Μουσικής από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, είναι η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ολοκληρώνονται σήμερα στα Χανιά οι τριήμερες εκδηλώσεις για την Ευρωπα'ι'κη γιορτη της μουσικής σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Εκδηλώσεις για σήμερα Κυριακλη έχουν προγραμματιστεί να γίνουν :Στον Δημοτικό κήπο στις 11 το πρωί, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς μουσικά συγκροτήματα στις 7 το απόγευμα ,στο θέατρο Βλησίδη στις 6μμ ,στο πάρκο Ειρήνης και φιλίας στις 7.30μμ ,καθώς και στο παλιό λιμάνι κρητική παραδοσιακή μουσική και χορό στις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου