Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Ρεύμα 88 ΜW από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Κρήτη

To πράσινο φως για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών πάνελ στην Κρήτη συνολικής ισχύος 88 MW έδωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί για τη χορήγηση απόφασης εξαίρεσης για φωτοβολταϊκούς σταθμούς και μικρές ανεμογεννήτριες στην Κρήτη.

Οι αποφάσεις εξαίρεσης αφορούν στη χορήγηση άδειας για την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών ισχύος κάτω των 100Kw το καθένα.H ισχύς κάθε «αιολικού» έργου που αδειοδοτήθηκε κυμαίνεται από 5 KW (η μικρότερη επένδυση της Πετρογκάζ στο Ηράκλειο) ως 40 KW που είναι και τα περισσότερα μικρά αιολικά πάρκα που εγκρίθηκαν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και συγκεκριμένα τα 9 από τα 12. Η Πετρογκάζ έχει ακόμα ένα αιολικό, 25KW στο νομό Χανίων και το ΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο ένα έργο 30 KW.
Σε αυτόν τον κύκλο της αξιολόγησης η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας απέρριψε 392 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 389 αφορούσαν φωτοβολταϊκά, συνολικής ισχύος 44.837,677 KW και οι 3 αιτήσεις ανεμογεννήτριες, συνολικής ισχύος 120 KW. Aπό το σύνολο των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί στη ΡΑΕ αποσύρθηκαν πριν από την αξιολόγηση 22 αιτήσεις για φωτοβολταϊκά.

Κατανομή
Aς σημειωθεί ότι την περίοδο αυτή η ΡΑΕ εξετάζει αιτήσεις αναθεώρησης για τις αρνητικές αποφάσεις που έχει λάβει.

Οσον αφορά στις εγκεκριμένες αιτήσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών, η ΡΑΕ για κάθε επενδυτική πρόταση έχει εγκρίνει ισχύ 80 KW. Oι εγκαταστάσεις κατανέμονται σε όλους τους νομούς της Κρήτης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου.

''imerisia.gr''

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλό άρθρο. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε εταιρειεσ φωτοβολταικων που έχουν δώσει βάση στα υλικά κατασκευής των φωτοβολταϊκών, έτσι ώστε να είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή