Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Φθηνότερος κατά 10% οβελίας στα κρεοπωλεία του Ρεθύμνου

Φθηνότερα κατά 10% σε σύγκριση με πέρσι, πωλούνται φέτος στα κρεοπωλεία του νομού τα αμνοερίφια, με τον παραδοσιακό οβελία να διατίθεται στα 8,5 ευρώ περίπου ανά κιλό και το κατσίκι να φτάνει μέχρι και τα 9,30 το κιλό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου κρεοπωλών Ρεθύμνου, Γ. Κυριακόπουλο, φέτος ακολουθείται μία διαφορετική τιμολογιακή πολιτική, προς όφελος των καταναλωτών, αλλά και του κλάδου, με στόχο την αναθέρμανση της αγοράς για το Πασχαλινό τραπέζι. Πρόσθεσε δε, ότι το Ρέθυμνο έχει υπερεπάρκεια ντόπιων κρεάτων και εκ των πραγμάτων, δεν τίθεται ζήτημα ελληνοποιήσεων στα κρεοπωλεία του νομού.

«Δεν είναι δυνατόν-είπε-, να μπούμε στη διαδικασία των ελληνοποιήσεων, καθώς ο νομός διαθέτει υπερεπάρκεια αμνοεριφίων και τα κρεοπωλεία πωλούν συγκεκριμένες ποσότητες στους πελάτες τους. Πέραν αυτού, ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την προέλευση των κρεάτων, όχι μόνο από την χαρακτηριστική σφραγίδα που φέρουν, αλλά και από τα παραστατικά που πιστοποιούν την προέλευση, ακόμα και το χωριό του νομού που παρελήφθησαν». Αναφορικά με τη σφραγίδα που πιστοποιεί την εντοποιότητα ή την εισαγωγή των αμνοεριφίων από άλλες χώρες, ο κ. Κυριακόπουλος συνέστησε στους καταναλωτές, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να ελέγχουν το χρώμα που αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Ειδικότερα στα εγχώρια αμνοερίφια, η σφραγίδα είναι μπλε με την αναγραφή Ρέθυμνο ή Ελλάς. Στα δε εισαγόμενα, η σφραγίδα είναι επίσης ανοιχτόχρωμη μπλε, με την ένδειξη και της χώρας προέλευσης, ενώ χρώματος καφέ είναι η σφραγίδα που φέρουν τα κρέατα που έχουν εισαχθεί από τρίτες χώρες.''........'' ''Ρεθυμνιώτικα νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου