Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Φοβερό ! Αποτροπή 4 αυτοκτονιών στο Διαδίκτυο

Την αυτοκτονία τεσσάρων νεαρών, μεταξύ των οποίων οι δύο ανήλικοι που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα απέτρεψαν οι άνδρες της δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά τον εντοπισμό των επαφών που είχαν οι επίδοξοι αυτόχειρες μέσω ηλεκτρονικών δωματίων συζητήσεων, τα γνωστά "τσάτ ρούμς", στο διαδίκτυο. Πρόκειται για δύο αγόρια και δύο κορίτσια ηλικίας από 13 ως 26 ετών, τα οποία δημοσιοποιούσαν τις προθέσεις τους να δώσουν τέλος στη ζωή τους, σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας στο διαδίκτυο Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος αφού εντόπισαν τις συνομιλίες τους αυτές , ανακάλυψαν τα ψηφιακά ίχνη τους και ακολούθως την ταυτότητά των νεαρών και ενημέρωσαν τις οικογένειές τους.

Στα μηνύματα απόγνωσης που δημοσιοποιούσαν και έστελναν στους συνομιλητές τους και οι τέσσερις έγραφαν ότι είχαν ερωτική απογοήτευση , ή προβλήματα στις σχέσεις με τους γονείς τους και το γεγονός ότι ήταν άνεργοι.

Τόσο τα αγόρια ηλικίας 13 και 26 ετών, όσο και τα κορίτσια που είναι 15 και 23 χρόνων ανέφεραν ότι είχαν ψυχολογικά προβλήματα λόγο ανεργίας και διαπροσωπικών σχέσεων και οι ανήλικοι γιατί δεν αντιμετωπίζονται όπως έπρεπε από τους οικείους τους.

Η αστυνομία ειδοποίησε ψυχολόγους από την Αλληλεγγύη της Εκκλησιάς και το Χαμόγελο του Παιδιού οι οποίοι ενημέρωσαν τους οικείους των επίδοξων αυτοχείρων και παράλληλα σχημάτισαν δικογραφία που εστάλη στον εισαγγελέα. ''ΕΡΤ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου